S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament reconeix el mèrit cultural de María Luisa Merlo, Gustavo Gimeno i Seguridad Social

Gloria Tello ha anunciat la resolució del jurat dels nous guardons que compten amb una dotació econòmica de 18.000 euros

• Les persones premiada rebran estos trofeus que representan una torxa

23/09/2022

L’Ajuntament ha guardonat amb els premis al mèrit cultural “Ciutat de València” a l’actriu María Luisa Merlo, el director d’orquestra Gustavo Gimeno, i al grup de rock Seguridad Social, tal com ha anunciat hui la regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello, en concloure la reunió del jurat de la primera edició d’estos reconeixements. Estos guardons, que compten amb una dotació econòmica de 18.000 euros a repartir entre les persones premiades, han sigut creats recentment “per distingir anualment a una o diverses persones o entitats vinculades a la ciutat que s’hagen distingit en qualsevol àmbit del món de la cultura”.

 

La regidora de Recursos Culturals ha manifestat que “l’Ajuntament ha apostat pels professionals de la cultura, conscients que esta ciutat té gent molt potent i cal crear este premi que permetera reconeixer trajectòries extraordinàries que han permès fer de València una ciutat molt potent culturalment”, i ha assegurat que “el jurat ho ha tingut molt difícil per deliberar, donada la gran quantitat de persones físiques o jurídiques que ho mereixien, i que això demostra que estos premis s’han d’afiançar en el temps”.

El Jurant ha considerat el recorregut de l’actriu valenciana María Luisa Merlo, “qui s’ha distingit al teatre, cine i televisió”. A més el jurat ha atés als “nombrosos premis que ja han reconegut esta interprete, així com l’estima del públic que ha continuat la seua estela des que va començar al teatre, seguint la tradició familiar, fins a les últimes aparicions en sèries televisives marcades per elevats índex d’audiència”.

En parlar de Gustavo Gimeno, actual director titular de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg i de la Simfònica de Toronto, el Jurat ha destacat “la seua trajectòria i projecció internacional amb fites com la seua gira de concerts per Europa amb el pianista i també director d’orquestra Krystian Zimerman”. “Es tracta –segons el jurat- d’un director d’orquestra valencià, nascut a una família de músics, que s’ha convertit en el director espanyol més internacional i que, a partir de 2025, serà el director musical del Teatro Real de Madrid”.

Pel que fa a Seguridad Social, el jurat ha ressaltat que esta banda de música, creada al costat de València, a la localitat de Benetúser, per José Manuel Casañ, “ha sigut referent dins de l’anomenada moguda dels 80 i del rock espanyol”. “I a més –ha afegit- el jurat ha valorat l’evolució dels interpretes de cançons com Chiquilla o Quiero tener tu presencia que, reconeguts a l’any 2012 per vendre més d’un milió de discos, s’han consolidat al món de la música espanyola”. 

Glòria Tello ha reiterat que “la voluntat de l’Ajuntament és que estos guardons s’instauren en la ciutat, i pervisquin molts anys”. “Els guardons al mèrit cultural no existien fins ara a la ciutat de València però sí que existeixen en altres capitals com Madrid o Barcelona. València viu enguany la seua primera edició i els guardons seran lliurats per l’alcalde en un acte solemne”, ha afegit.

Segons les bases de la present convocatòria, la persona o persones guanyadores rebran 18.000 euros i un trofeu realitzat per l’estudi valencià de disseny Lavernia i Cienfuegos que representa una torxa “que és un símbol de la llum, la busca, la veritat, el coneixement, i és un símbol de la cultura”.