S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Últim pas perquè València aconseguisca el manteniment del Port del Saler per a la seua millora

Patrimoni sol·licita a la Generalitat Valenciana l'autorització temporal per a l'ús de l'espai mentre es tramita el traspàs definitiu i gratuït

• Campillo: és "un pas important per a dignificar este espai emblemàtic per al poble del Saler i tot el Parc Natural de l'Albufera"

07/10/2021

El Port del Saler està més a prop de passar a ser gestionat per l’Ajuntament de València, una de les demandes històriques del veïnat d’este poble del Sud. El Servici de Devesa-Albufera i la Regidoria de Patrimoni han realitzat els tràmits pertinents davant la Generalitat Valenciana per a sol·licitar la cessió temporal de l’embarcador, de manera que es puga fer el manteniment en condicions de l’espai i la seua millora.

 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València aprova demà la petició formal de la Regidoria de Patrimoni perquè la Generalitat Valenciana cedisca temporalment el Port del Saler al Servici Devesa-Albufera per a encarregar-se del manteniment i millora de l'espai. Es tracta d'una petició històrica del veïnat d'este poble del Sud de la ciutat, i que és "un pas important per a dignificar este espai emblemàtic per al poble del Saler i tot el Parc Natural de l'Albufera", en paraules del vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

"Hem demanat la cessió temporal per a fer el manteniment complet del Port del Saler mentre arriba la cessió definitiva", ha explicat el vicealcalde. "Com que sabem que eixe procés serà llarg perquè els expedients patrimonials són complexos, el que volem és que la Generalitat ens autoritze a mantindre la seua propietat perquè nosaltres puguem fer un adequat manteniment de tot l'espai respecte a gestió de residus, jardineria, adequació de camins, etc", ha afegit Sergi Campillo.

La regidora de Patrimoni, Isabel Lozano, també ha manifestat que des del servici de Patrimoni Municipal de l'Ajuntament de València "es fa un pas més en l'objectiu d'aconseguir la cessió definitiva del Port del Saler per a la ciutat, un objectiu important perquè el Parc Natural de l'Albufera recupere un espai important i es faça càrrec de la seua gestió i manteniment".

En desembre de 2020 el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, va impulsar una moció perquè començaren les gestions amb la Generalitat Valenciana amb la intenció d'aconseguir la cessió gratuïta i definitiva de l'emblemàtic embarcador. En l'actualitat el port té un ús recreatiu i destinat principalment al turisme, on solen atracar unes 70 embarcacions. Es tracta de la principal via d'accés al llac de l'Albufera no sols del veïnat del Saler, sinó també de Pinedo i Castellar-l'Oliveral.

Campillo ha detallat que, mentre es resol eixa cessió gratuïta de la propietat, l'Ajuntament vol encarregar-se del manteniment de l'espai ocupat, mitjançant la recollida de residus i el dragatge dels fons per a mantindre la seua funcionalitat per a la navegació i desguàs, així com el control de la vegetació dels marges del canal situat en el sud.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo