Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els projectes d’Igualtat de les entitats sense ànim de lucre poden sol·licitar ajuda municipal fins dilluns 6 de juny

L’Ajuntament ha destinat per a esta iniciativa una partida de 100.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per projecte

• Les subvencions poden demanar-se per a projectes que divulguen les desigualtats entre dones i homes

10/05/2022

Les entitats sense ànim de lucre poden sol·licitar ajudes a l’Ajuntament per a desenvolupar projectes d’Igualtat fins dilluns 6 de juny. El termini per presentar-se a esta convocatòria de prestacions municipals està obert des del passat divendres 6 maig, tal com consta al Butlletí Oficial de la Província (BOP) del dijous dia 5. L’objectiu d’esta iniciativa és promoure la igualtat entre dones i homes en València. Per això, el consistori ha destinat una partida de 100.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per projecte.

 

En paraules de la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucia Beamud, “es tracta d’impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l’administració local per optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de l’Ajuntament”. “A més –ha afegit- amb esta convocatòria també es preveu impulsar i donar suport a les actuacions del moviment associatiu que fomenten l’empoderament i la participació de les dones en tots els àmbits de la vida”.

Les subvencions seran per concurrència competitiva, i poden optar a estes ajudes els projectes que busquen potenciar relacions de parelles igualitàries, justes i equilibrades; informar, sensibilitzar, investigar i divulgar les desigualtats entre dones i homes, així com les causes i conseqüències del sistema sexe-gènere i les maneres d’arribar al seu qüestionament i desconstrucció, o la formació dirigida a l’empoderament i a la presa de consciència per part de les dones de les desigualtats de gènere i el suport per superar-les.

D’altra banda, també es contemplen com a accions objecte de la subvenció: la protecció i defensa dels drets de les dones; la creació i manteniment de xarxes d’associacions i entitats de dones i espais de comunicació i relació; previndre i millorar l’atenció en matèria de violència masclista cap a les dones des d’una perspectiva d’empoderament per a estes. Finalment, també el treball amb noves masculinitats per a l’empoderament de models masculins positius.

La regidora Lucía Beamud ha recordat “l’aposta clara i decidida per la igualtat del govern municipal”. “Estes ajudes en són una mostra clara, però també la xarxa d’unitats d’igualtat als barris que estem estenent pels districtes de la ciutat. A la ja en funcionament al Cabanyal que dona servici als barris del Marítim, ara estem en obres en la futura oficina de Torrefiel-Orriols. D’esta manera treballem en xarxa amb les diferents associacions i entitats de la ciutat amb l’objectiu de previndre la violència masclista o les agressions sexuals”, ha conclòs.