S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament avança en la renaturalització de l’avinguda del Mestre Rodrigo, entre Campanar i Sant Pau

La nova intervenció incrementa la infraestructura verda al districte i generarà noves zones d’ombra, recorda el vicealcalde Campillo

• Els nous arbres de l'avinguda

26/02/2023

L'Ajuntament de València ha finalitzat els treballs de renaturalització d’un tram de l'avinguda del Mestre Rodrigo, en el límit dels barris de Campanar i Sant Pau. “Amb esta plantació generarem noves zones d'ombra, i ens permet continuar amb l'expansió de la infraestructura verda de la ciutat per ser més resilients davant el canvi climàtic", ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Estos treballs han tingut un pressupost de vora 42.258,86 euros, IVA inclòs.
 

L'àmbit d'actuació d'esta nova renaturalització ha estat l'avinguda del Mestre Rodrigo, entre els carrers de Jorge Comín i la Vall de la Ballestera, que marca el límit entre els barris de Campanar i Sant Pau. En total s’han plantat en alineació 17 nous arbres en una zona on no hi havia infraestructura verda.

En tractar-se d'una zona molt ampla per als vianants (8 metres de façana dels edificis a la calçada), s'han creat finalment escocells de 2x1 metres quadrats en els espais no compromesos (fanals, semàfors i contenidors), amb l'espècie de l’arbre de l’amor (Cercis siliquastrum) i dos inundadors de 50 l/h per cada escocell.

Esta nova arborització, sol·licitada pel veïnat per mitjà dels pressupostos participatius DecidimVLC, "s'emmarca en la política de renaturalització urbana desenvolupada per l'Ajuntament", ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo, qui també ha destacat que la nova intervenció "incrementa la infraestructura verda del barri i districte de Campanar i genera noves zones d'ombres tan necessàries en la situació d'emergència climàtica que pateix la ciutat, afavorint el passeig a esta avinguda".

Com a responsable d'Ecologia Urbana, Campillo ha recordat que la introducció d'arbres als carrers de València i l'increment de la infraestructura verda "és una política prioritària del Govern municipal per millorar els nostres barris". Concretament, este treball "renaturalitza un tram de l'avinguda del Mestre Rodrigo que resultava una mica inhòspit, perquè les voreres són molt amples i hi ha un flux elevat de pas de vehicles, per tant, esta actuació permet un major confort als vianants que utilitzen este tram de l'avinguda". Esta actuació de fet, se suma a d’altres com la introducció d’arbres en un tram del carrer de la Murta, a Benimaclet, i la pròxima arborització de tres carrers al barri d’Orriols.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo