S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament licita les obres del nou CEIP 106 de Malilla i de la rehabilitació integral del CEIP Carles Salvador de Benimaclet

• Imatge del CEIP Carles Salvador

09/12/2022

La Junta de Govern Local aprovarà el pròxim dilluns, dia 12, la licitació de dos intervencions emmarcades en el Pla Edificant, la construcció del nou CEIP 106 de Malilla i la rehabilitació integral del CEIP Carles Salvador de Benimaclet. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha destacat “la satisfacció de poder donar un nou pas per fer realitat estes dos intervencions tan esperades per les dos comunitats educatives i que gràcies al compromís ferm amb l’ensenyament públic tant del govern de Joan Ribó com de la Conselleria d’Educació podrem fer realitat tot i la situació actual, amb entrebancs tan importants com el context inflacionista”.
 

Notario ha recordat que durant els darrers mesos el Servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics ha avançat els tràmits per poder licitar ara en desembre les obres, com així serà una vegada rebudes les noves delegacions de competències per part de la conselleria i els informes jurídics i econòmics pertinents.

La regidora també ha detallat que “la crisi sanitària, primer, i la guerra a Ucraïna, després, han produït una forta pujada dels preus dels materials de construcció i dels costos energètics, així com un greu problema de subministraments que ha afectat especialment l’obra pública i ha causat desistiments de contractes i licitacions desertes”. En este sentit, ha recordat que abans d’estiu les licitacions públiques desertes s’havien triplicat, motiu pel qual “des de la conselleria i l’Ajuntament hem fet tots els possibles per accelerar al màxim tots els tràmits amb els pressupostos adaptats al nou context i poder afrontar amb garanties la licitació de les dos obres”.

Més de 13 milions per al nou CEIP 106 de Malilla

El pressupost de licitació del nou CEIP 106 de Malilla, que substituirà l’actual CEIP Fernando de los Ríos, serà de 13.284.654,65 euros, i el termini serà de 18 mesos una vegada adjudicat el contracte.

El nou centre es planteja amb tres unitats d’Infantil de primer cicle, nou unitats d’Infantil i 18 unitats de Primària. A més, contempla un menjador per a 600 comensals en dos torns.

El centre educatiu es construirà sobre una superfície de 10.950 metres quadrats, que acollirà dos parts: d’una banda, les aules generals i específiques i els espais administratius estaran en quatre volums agrupats en un sol cos d’edificació, al nord de la parcel·la; d’altra banda, el menjador, la cuina, el gimnàs i els vestidors es faran en dos blocs d’una sola planta units entre si en la part sud de la parcel·la. Entre els dos blocs edificats hi haurà els espais d’oci a l’aire lliure, la pista esportiva i les zones enjardinades.

Quasi un milió i mig per al CEIP Carles Salvador

Pel que fa al pressupost de licitació per a la rehabilitació integral del CEIP Carles Salvador de Benimaclet, abastarà els 1.455.039,02 euros, mentre que el termini d’execució de les obres, una vegada adjudicades, serà de set mesos.

En este centre educatiu s’ampliarà la planta baixa de l’edifici de Primària per a situar en ell la cuina i el menjador, de majors dimensions que ara per poder satisfer les necessitats del col·legi. S’hi obriran a més dos eixides d’emergència i una altra en la planta primera amb una escala exterior, motiu pel qual s’eliminaran els despatxos que hi ha en l’actualitat als extrems del corredor.

En l’edifici d’Infantil hi haurà una altra ampliació per incrementar el programa funcional a tres aules d’Infantil i una sala d’usos múltiples, així com una altra aula per a Infantil de primer cicle. Al costat d’este edifici s’ubicarà la zona de jocs d’Infantil.

També, entre altres intervencions, es traslladarà el magatzem i els lavabos exteriors a un nou edifici junt a la pista esportiva, de manera que el programa d’Infantil quedarà totalment independent del de Primària.