S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament es personarà en el judici pel robatori del bust del poeta Francesc Badenes valorat en 9.000 €

• Es prendran les accions legals necessàries per a defensar els drets patrimonials

17/11/2023

  • L'obra de l'escultor valencià José Esteve va ser robada el mes d'octubre passat dels Jardins de Vivers, que estan catalogats com a Bé de Rellevància Local, Jardí Històric d'Interés Local
  • Es prendran les accions legals necessàries per a defensar els drets patrimonials que puguen haver-se vist afectats
  • El bust ja va ser restituït al seu lloc d'origen el passat 7 de novembre

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí que l'Ajuntament es persone en el judici pel robatori del bust del poeta Francesc Badenes i Dalmau, valorat aproximadament en 9.000 €, la investigació de la qual s'està duent a terme en el Jutjat d'Instrucció núm. 16 de València, a fi de defensar els drets patrimonials que puguen haver-se vist afectats.

El passat 18 d'octubre, un treballador del Jardí Vivers va detectar que el bust de Badenes havia sigut sostret del seu pedestal de pedra i en va donar part a la Policia Nacional. Poc temps després, una patrulla va detindre els presumptes autors quan traslladaven l'estàtua de bronze. La mateixa policia va avisar al Servei de Patrimoni Històric i Artístic perquè anaren a identificar-lo i retirar-lo. Una vegada allí, el bust va ser reconegut immediatament.

L'obra de l'escultor valencià José Esteve és una peça històrica rellevant que es troba als Jardins del Real, també coneguts com a Jardins de Vivers, que estan catalogats com a Bé de Rellevància Local, Jardí Històric d'Interés Local (BRL-JHIL), dins del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella. Per tant, els fets suposen una pèrdua patrimonial i econòmica contra l'Ajuntament, així com un atemptant contra el patrimoni històric i artístic de la ciutat. D'esta manera, atés que les actuacions que s'estan investigant tenen relació directa amb l'activitat administrativa municipal i que la casa Consistorial té la responsabilitat de garantir la legalitat i defensar els interessos públics, es duran a terme les accions legals necessàries.

El bust ja va ser restituït al seu lloc d'origen el passat 7 de novembre.