S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Adjudicades les obres de la rehabilitació funcional de les façanes i cobertes del Mercat del Cabanyal

El regidor Carlos Galiana ha destacat que la reforma comporta una inversió de 650.000 euros, i és el primer dels dos projectes adjudicats per a millorar les instal·lacions

• Façana del Mercat del Cabanyal

23/09/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat hui l'adjudicació de les obres de rehabilitació funcional de les façanes i cobertes del Mercat del Cabanyal per un import de 650.099,78 euros i quatre mesos de termini d'execució. «Esta actuació rehabilitarà tota la façana i les cobertes de l'edifici, solucionant algunes deficiències actuals i fent-lo més atractiu per als clients i clientes. És el primer dels dos projectes que permetran millorar les instal·lacions del mercat, que en total rebrà una inversió de vora 1,2 milions d'euros», ha assenyalat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

 

«L'aposta del govern de Joan Ribó pels mercats municipals i el comerç de proximitat és inequívoca. El Mercat del Cabanyal aconseguirà posar-se a l'avantguarda amb les dos actuacions previstes, la primera que ja està adjudicada amb la reparació de les façanes i cobertes, i la segona que arribarà pròximament amb la creació d'una consigna frigorífica on es guardaran les compres fetes per Internet o per telèfon», ha explicat el regidor.

Les obres de la rehabilitació funcional de les façanes i cobertes del Mercat del Cabanyal s'han adjudicat a l'empresa Víctor Tormo SL per un import de 650.099,78 euros (IVA inclòs) i un termini d'actuació de quatre mesos. La direcció d'obra serà de la mercantil Tomas Llavador Arquitectos e Ingenieros SL. Les obres estan finançades amb fons europeus Edusi. Galiana considera que amb esta actuació l'Ajuntament de València «aposta per la innovació en els nostres mercats municipals i per la contínua reinvenció d'estos espais». El Mercat del Cabanyal fa més de 63 anys que està en actiu, sent el segon mercat municipal que més venda té, després del Mercat Central.

La rehabilitació de la façana i de les cobertes del Mercat del Cabanyal contempla la substitució de portes, ferros, forjats, vidres, estructures, les cobertes de policarbonat de les entrades i pintura completa exterior i col·locació de nous rètols identificatius del mercat. A més, s'instal·laran un total de 48 focus led al llarg de les 4 façanes de l'edifici per realçar-lo i posar-lo en valor.

Pel que fa al sistema de climatització, ubicat a coberta, es desplaçarà la maquinària en qüestió a una alçada més gran de la que es troba actualment, per evitar així el contacte amb l'aigua de la pluja. A més, s'incorporaran nous aparells com a equips nous de refrigeració i un equip bomba de calor. En general, tota la intervenció es farà per millorar l'aïllament tèrmic del mercat.