S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Patraix i L’Olivereta amplien i milloren les seues zones verdes

• Projecte del nou jardí del carrer de Josep Sanchis (Dibuixant)

17/11/2023

  • La Junta de Govern Local ha aprovat hui el projecte d'un nou jardí que s'executarà al carrer Josep Sanchis de Vara de Quart, en Patraix
  • L'executiu també ha donat el vistiplau a la remodelació de la zona verda de la plaça de Mencía de Mendoza de Soternes, en L’Olivereta

L'Ajuntament ha impulsat la creació d'una nova zona verda en el barri de Vara de Quart. Este nou jardí de Patraix ocuparà una superfície 849,61 m² del carrer que porta el nom del dibuixant valencià Josep Sanchis i donarà servici als centres de dia pròxims. Així es desprén del projecte aprovat hui en la Junta de Govern Local. En esta reunió també s'ha donat el vistiplau a la remodelació d'un altre espai enjardinat del districte de L’Olivereta, el de la plaça de Mencía de Mendoza, en Soternes, just en el límit entre els termes municipals de València i Mislata.

El projecte del primer d'estos jardins, que preveu un termini d'execució de tres mesos amb un pressupost de 304.962,92 euros, descriu este espai com “un conjunt de places articulades que pretenen eliminar la idea de passeig en un espai que és lineal, per a configurar espais d'estar”. “Així –detalla el document- s'articularan dos grans places amb bancs vinculats als centres de dia que es troben al seu voltant i, d'altra banda, hi haurà una gran arbreda en forma de sala hipòstila que pretén crear un gran espai d'ombra per als mesos més càlids de l'any”.

D'altra banda, el projecte de remodelació del jardí de la plaça de Mencía de Mendoza, en el barri de Soternes, afecta una superfície de 6.200 m². Compta amb una partida de 472.782,82 euros i preveu que les obres es duguen a terme en un termini de quatre mesos, l'aplicació de millores suggerides per les entitats veïnals de la zona que han aportat idees i necessitats a l'equip redactor. Entre altres, la instal·lació d'una zona de socialització canina, una font per a beure i l'increment de la zona de jocs.

Nou jardí per al districte de Camins al Grau

A més d'estos acords relacionats amb jardins, l'executiu també ha aprovat la modificació del projecte d'obra de l'enjardinament dels carrers Siete Aguas, Rodrígo de Pertegaz i Illes Canàries, en el districte de Camins al Grau.

Este canvi ha sigut motivat perquè, durant l'execució de les obres, va aparéixer un depòsit de combustible i unes lloses enterrades, que han precisat un import de 404.240,84 € per a la seua extracció, així com per a la descontaminació de l'espai afectat.

Arran estos acords de la Junta de Govern, el regidor de Parcs i Jardins, Juanma Badenas, que ha explicat que “estos espais verds seran concordes a les demandes veïnals perquè precisament els veïns i les famílies valencianes puguen acudir i gaudir d'estos espais”, ha anunciat que “l'Ajuntament continuarà impulsant la creació de nous parcs i jardins per a millorar la vida dels valencians en els barris de la ciutat".