Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme intervé en dos nous col·legis per a generar entorns escolars segurs

Les actuacions de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana es realitzaran en el CEE Professor Sebastián Burgos i el CEIP Benimàmet

• Les actuacions es realitzaran en el CEE Professor Sebastián Burgos i el CEIP Benimàmet

08/09/2021

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana escometrà al llarg del mes de setembre intervencions en altres dos col·legis de la ciutat de València per a generar entorns escolars segurs que faciliten l'accés dels alumnes al centre i, al mateix temps, servisquen de lloc de trobada per als familiars que els acompanyen. Les noves actuacions, que se sumen a les altres huit ja executades per l'Ajuntament de València en diferents districtes de la ciutat, estan previstes en el CEE Professor Sebastián Burgos i el CEIP Benimàmet.

 

L'actuació en estos dos centres s'emmarca dins del projecte d'entorns escolars que ha articulat la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana i que té com a objectiu crear espais-matalàs al costat dels col·legis que milloren amb més superfície per als vianants i jocs tradicionals l'espai en el qual els més xicotets passen gran part del dia. “La creació d'espais-matalàs afavoreix la qualitat de l'entorn en el qual passen gran part del dia els més xicotets. Que l'exterior de les escoles siga el més semblant a una plaça on el trànsit siga pràcticament inexistent és un objectiu que ens hem marcat des de l'Ajuntament per a aconseguir estos objectius”, ha explicat Pilar Bernabé en representació de la vicealcaldessa i Regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Per a l'edil, “això inclou no sols la seguretat viària, sinó el dret a respirar un aire net i sense contaminació acústica”. Segons la regidora, “la pandèmia fa que hàgem d'accelerar estes transformacions urbanes perquè, a més, l'alumnat i els familiars que els acompanyen puguen realitzar les entrades i eixides dels centres educatius complint les mesures de seguretat necessàries”.

El projecte d'entorns escolars segurs impulsat des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana compta amb un pressupost global de prop d'un milió d'euros i només en la seua primera fase s'han previst una quinzena d'actuacions amb un pressupost aproximat de 485.000 euros. Fins al moment s'han realitzat intervencions en diversos col·legis amb una inversió de més de 180.000 euros. Abans que acabe l'any, 15 col·legis de la ciutat comptaran amb estos “espais-matalàs” i, després de l'estiu, està prevista la redacció d'un pla més ampli per a establir, amb la participació dels centres, les actuacions a realitzar en cadascun d'ells.