S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els cartells de la campanya per visibilitzar les treballadores essencials arriba als carrers

La iniciativa forma part del taller per a la convivència intercultural impulsat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració en què participa l’alumnat del centre educatiu Comenius

• Alguns dels vídeos de la campaña

25/04/2022

Les dones immigrants empleades de la llar i les cures formen part del col·lectiu de les anomenades treballadores essencials, això és, desenvolupen tasques indispensables —tal com va considerar el govern central durant l’estat d’alarma—, però la seua situació laboral és precària. L’Ajuntament ha visibilitzat esta realitat a través de la campanya #DonesEssencials, en què participa el centre educatiu Comenius. L’alumnat ha elaborat deu espots dels quals s’han fet cartells que ara es poden vore en els mupis. Tenen un QR per escanejar i vore les peces audiovisuals.

 

Els esketxos formen part del projecte de videocreació exprés per a la convivència intercultural impulsat per la Regidoria Cooperació al Desenvolupament i Migració. Es tracta d’un taller de creació audiovisual realitzat en col·laboració amb Comenius, concretament amb els cicles formatius superiors d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge i de Realització de projectes audiovisuals i espectacles. Enguany també s’ha comptat amb la col·laboració de les associacions Candombe Intercultural i Aiphyc.

Empleades de la llar i cures

En l’actualitat, els treballs domèstics i de les cures els exercixen majoritàriament dones immigrants, en règim d’interna, d’externa o per hores, per atendre xiquets i xiquetes, persones dependents i majors. Es tracta d’un sector socialment poc prestigiat i especialment afectat per l’economia submergida —sense contracte i vulnerant els drets laborals—. Amb la campanya #DonesEssencials es pretén sensibilitzar la ciutadania, a través de vídeos i cartellera en els mupis, sobre la importància del treball domèstic i les dificultats a les quals s’enfronten estes dones dia a dia.