S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament enceta dos actuacions de millora en sengles jardins de Benicalap

D'una banda, es millora la zona infantil del parc situat al Camí de Montcada, amb una inversió superior a 47.000 euros, i d'altra es tanca una zona infantil al costat de la Ronda Nord

• Un dels objectius és millorar les condicions perquè els menuts juguen amb seguretat

25/11/2022

La millora dels espais enjardinats de la ciutat i de les condicions perquè els menuts juguen amb seguretat són les línies d’actuació que la Regidoria d’Ecologia Urbana ha previst en sengles espais verds de Benicalap, on en els pròxims dies començaran els treballs de millora, amb un import global que supera els 52.000 euros.
 

D'una banda, l'Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, que depén de l'àrea d'Ecologia Urbana, espera adjudicar en uns dies els treballs de millora de diverses zones de paviment del Jardí del Camí de Montcada, fonamentalment zones de pas de les persones usuàries del parc, així com la zona infantil, àrees deteriorades amb el temps.

Estos treballs de millora comporten una inversió de 47.127,37 euros, i es sumen a altres actuacions de conservació que l'OAM ha dut a terme en els últims anys en este mateix jardí amb mitjans propis, cosa que ha permés la seua correcta conservació.

La segona actuació, i emmarcada dins del procés de pressupostos participatius DecidimVLC, permetrà el tancament d'una zona infantil al jardí de Carles Climent, també al barri de Benicalap, però en este cas situat a la vora de l'avinguda dels Germans Machado.

La inversió ja adjudicada i que es completarà en breu és de 4.495 euros, i dona cobertura a una demanda veïnal per protegir del trànsit els més menuts, en una zona en plena expansió urbanística i que preveu un augment considerable de la població infantil en els pròxims anys.

València, Capital Verda Europea 2024

La millora de la infraestructura verda de València és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la missió climàtica, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic i l’alimentació saludable. Este guardó està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El reconeixement europeu a les polítiques verdes se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.