S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Salut assumix la neteja de propietats a la Saidia, Extramurs o Malva-rosa

Els tècnics municipals combaten les plagues, retiren el fem acumulat i giren la factura dels treballs als propietaris

• Solar inclós en les actuacions de neteja

02/04/2022

L’Ajuntament, a través de la Regidoría de Salut, ha dictat en les últimes tres setmanes huit ordres de neteja i control de plagues de propietats i solars a la Saidia, Extramurs, Malva-rosa o Carpesa. En tots els casos s’adverteix als propietaris que disposen d’un termini d’entre 15 dies i un mes per assumir el deure de mantindre la salubritat de les propietats. De no fer-ho, els tècnics municipals del departament de Salut, auxiliats en el seu cas per agents de Bombers o Policia Local, escometran les tasques, estimaran el cost dels treballs i, finalment, s’els farà arribar la factura corresponent.

 

Els casos són diversos i responen a diverses circumstàncies, segons ha explicat el regidor de Salut, Emiliano García. En el cas de pisos en edificis residencials, per exemple, solen ser els veïns els qui denuncien olors o la presència de plagues de rates o d’insectes. En el cas dels habitatges buits, el departament de Salut sol·licita l’autorització judicial per entrar amb ajuda d’agents de Bombers i Policia Local per escometre els treballs necessaris per a la neteja.

Al barri de la Malva-rosa, Salut ha assumit la neteja d’un solar al carrer del Pare Antón Martín si el propietari no ho fa abans. En este cas van ser els veïns els qui van denunciar l’acumulació de fem i estris en un solar, la qual cosa causa problemes de convivència.

En diversos casos són els mateixos tècnics municipals qui actuen d’ofici en comprovar la presència de rates o qualsevol altra plaga. És el cas, al carrer de Mateu Escrivà, de tres solars consecutius en estat d’abandó, on el departament de Salut executarà els treballs i passarà la factura.

A Carpesa, la plaça número 8, un terreny entre Aldaia i el barri del Crist; solars a l’avinguda de Portugal, a Marxalenes; l’antic Col·legi Europa, al carrer de Sèneca, al barri d’Albors; o un baix al carrer de Goya, a Nou Moles, són altres casos en què l’Ajuntament actua d’ofici.

En quasi tots els casos, les resolucions que signa Emiliano García advertixen que l’incompliment del deure de mantindre la salubritat d’edificis o solars pot portar aparellada una sanció que oscil·la entre els 3.000 i els 60.000 euros, més enllà de l’anunci que els tècnics municipals estimaran el cost dels servicis que assumixen de manera subsidiària per traslladar la factura als propietaris que incomplixen les obligacions respecte als seus veïns.

Recursos multimèdia

Emiliano García