Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament dona llum verda a la tercera fase del Centre d'Art Hortensia Herrero

La regidora Lucía Beamud, assegura estar “satisfeta per l’agilitat amb què treballa el Servici de Llicències”

• Obres al Palau de Valeriola

07/09/2021

L'Ajuntament ha donat llum verda a la tercera fase del projecte de rehabilitació de l'antic Palau de Valeriola, immoble gòtic de Ciutat Vella que és objecte d’una reforma integral i es convertirà en un nou espai dedicat a l'art contemporani a València. Esta obra, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Generalitat, culminarà l'any 2023 “quan este nou espai, que incrementarà l’atractiu de la ciutat, òbriga les seues portes al públic”, tal com ha explicat hui la regidora de Llicències i Activitats, Lucía Beamud, “satisfeta per haver concedit ja el permís per a executar la tercera part d'estes obres, i per l’agilitat amb què treballa el Servici de Llicències”.

El futur Centre d'Art Hortensia Herrero recuperarà l'antiga capella d'este edifici que es mantindrà adaptant-la com una sala més. Entre les tasques pendents de l'última fase de les obres es contempla també la restauració exterior de la façana del palau, construïda en fàbrica de rajola sobre un basament de carreus a manera de sòcol; la reconstrucció de l'escala del pati; i la rehabilitació de l’andana i la sala noble, que tornarà al seu estat original del segle XVII.

El disseny previst per a retornar la lluentor a la històrica construcció contempla la dotació d'un pati enjardinat on s'instal·laran plantes autòctones i mediterrànies, així com l'habilitació d'un espai on el públic podrà contemplar les restes de l'antic circ romà de València del segle III, trobats durant les excavacions arqueològiques.

El projecte inclou l'adequació de l'immoble del carrer Sant Cristòfor on s'ha optat per mantindre la seua façana i construir quatre plantes, connectades a través d'una gran passarel·la amb l'edifici principal.

Les obres, que van arrancar l'any 2018 a càrrec de l'estudi d'arquitectura ERRA, avancen segons el calendari previst. Una vegada finalitzades les primeres intervencions consistents a eliminar els elements impropis, la fonamentació i l'alçament d'estructures, els treballs continuaran fent passos avant amb tasques de tancaments especials, instal·lacions elèctriques i de climatització, restauracions i revestiments, abans d'escometre les rematades i la instal·lació del mobiliari i equipament.

L'històric immoble, una vegada recuperat, es convertirà en un complex de 4.000 m² de superfície i quatre nivells visitables. La transformació de l'espai, a més de recuperar per a la ciutat un important element del seu patrimoni arquitectònic, permetrà gaudir de la col·lecció privada d'art de la mecenes Hortensia Herrero i d'exposicions temporals d'artistes de reconegut prestigi nacional i internacional. A més, comptarà amb l'oferta cultural, conferències i diverses activitats promogudes per la mateixa Fundació Hortensia Herrero.

Recursos multimèdia

Lucia Beamud