Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Valentina es trasllada al barri de Natzaret per a celebrar un urbanisme centrat en les persones

Sandra Gómez explica que la trobada, que va haver d'ajornar-se, “coincideix amb l'arribada de l'L10 posada en marxa per Ximo Puig per a unir València amb el barri marítim”

• La Valentina al barri de Natzaret va haver d'ajornar-se i ara coincideix amb l'arribada de l'L10

16/05/2022

La Valentina festa urbana, festival organitzat per la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana juntament amb AUMSA, es va celebrar del 2 al 8 de maig, i va incloure programació en els barris de Nou Moles, Torrefiel i en l'entorn recentment recuperat de les places del Mercat i Ciutat de Bruges. La seua programació va incloure debats, visites guiades, contacontes, teatre de carrer, música, exposicions com València Ciutat de Places i El per vindre, contacontes, esmorzars i berenars a la fresca i, com a fi de festa, una gran paella.

 

La Valentina tenia previst traslladar-se al barri de Natzaret divendres passat 6 de maig, però va haver d'ajornar-se i ara “coincideix amb l'arribada de l'L10 posada en marxa pel Govern de Ximo Puig amb l’objectiu d’unir València amb el barri marítim”. “Saldem un deute històric que tenia la ciutat amb el barri mariner i desenvolupem una obra que el Govern del PP va deixar abandonada”, ha remarcat la vicealcaldesa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, per a qui demà tindrà lloc “una fita que transformar la mobilitat a la nostra ciutat, fomentant el transport públic”.

Així, demà La Valentina arribarà al barri de Natzaret, concretament, a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret per a celebrar la seua quarta edició i compartir amb els veïns i veïnes una programació que inclou activitats lúdiques i esportives, tallers per a totes les edats i homenatges a la gent del barri.

En la seua quarta edició, La Valentina es trasllada als barris de la ciutat per a posar en valor el treball de les associacions i col·lectius que creguen vincles dins del barri i també els projectes de recuperació d'espai públic, que posen el focus en un urbanisme pensat per a les persones. “En el cas de Natzaret, se celebra l'arribada de la nova línia del tramvia o el nou barri de les Moreres i els projectes que estan per vindre, com el Parc de Desembocadura, que en els pròxims dies inicia el seu concurs d'idees”, ha reiterat.

La festa finalitzarà amb un berenar i els ja tradicionals homenatges, “l'essència de La Valentina, que volen reconéixer a aquelles persones que contribueixen a millorar el dia a dia dels veïns i veïnes”. En esta ocasió, es premia a l'associació de veïns i veïnes, i, per iniciativa del barri, es dedicarà un premi col·lectiu als escriptors i escriptores de Natzaret. D'altra banda, s'homenatjarà l'associació L'Arca, una organització reconeguda per la seua tasca socioeducativa en l'àmbit de la infància, la joventut i la intervenció comunitària. Amb ells col·labora la també premiada Fundació Rafa Nadal, que destaca pel seu treball amb els menors del barri. En la mateixa línia es posa en valor el centre de música i dansa, que va començar les seues marxes després de l'èxit de la celebració del Dia d'Àfrica, i que destaca pel seu paper dinamitzador en el barri.

Els artistes Paco Roca i Martín Forés també formaran part de l'homenatge, en reconeixement del mural que van realitzar per al barri i que reflecteix una estampa històrica que rememora la importància que la desapareguda platja de Natzaret va tindre per a la ciutat i el mateix barri. Quant als comerços del barri, es retrà homenatge al Mercat Municipal, que destaca per vendre productes de proximitat i el florista Vicente Adelantado, a càrrec de la floristeria del barri molt vinculat a les festes del barri i les falles. Finalment, es premiarà a les festes de Natzaret per, en paraules dels mateixos veïns i veïnes, “col·laborar sempre entre elles i sumar barri”. El premi engloba a les Festes del Crist, Festes de la Verge, i les falles d'Aras d'Alpont i de Moraira.

“Amb este dia clausurem la quarta edició de La Valentina, després d'un èxit de participació i trobada que han fet d'esta, una edició molt especial. A més de celebrar els barris de Nou Moles, Torrefiel i Natzaret, hem pogut inaugurar simbòlicament els nous entorns de la plaça del Mercat i Ciutat de Bruges, una de les obres més importants de recuperació d'espai públic dels últims anys i que ha transformat este espai emblemàtic per als valencians i valencianes”, ha finalitzat la vicealcaldessa.