Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova una bonificació per a ajudar a les empreses a crear ocupació a la ciutat de València

També es bonificarà de 60% de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) a teatres i sales d'espectacles permanents, per a rellançar el sector cultural

• Comerç

17/09/2021

La Junta de Govern ha aprovat este divendres una modificació de l'ordenança fiscal per a ajudar les empreses a crear ocupació i afavorir d'esta manera la recuperació econòmica de la ciutat de València. Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda Borja Sanjuán en finalitzar la reunió de l'òrgan col·legiat, on també s'ha abordat la creació d'una bonificació a empreses del sector cultural, l'aprovació del preu públic de recàrregues de vehicles elèctrics o el pagament de noves ajudes parèntesis per un valor de 94.000 euros

 

“S'ha modificat l'escala perquè les empreses que generen des d'un 5% e nous lloc de treballs indefinits en el present exercici es beneficien d'una rebaixa en l'Impost d'activitats Econòmiques. Fins ara s'havia de modificar la plantilla en un mínim d'un 10%, i hem rebaixat este límit al 5% perquè hi havia dificultat d'arribar a esta xifra per a moltes empreses” ha explicat Sanjuán, per a qui “es tracta d'una mesura molt important d’enguany que serà el de la recuperació, en el qual volem contribuir a la creació d'ocupació de qualitat”. El regidor també ha anunciat una bonificació del 60% de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) als teatres i sales d'espectacles permanents, “es tracta d'una indústria que ha patit la pandèmia de manera especial, i ara té capacitat de crear ocupació i ser motor per a la resta de sectors. A més l'activitat cultural és una de les estratègies d'este govern, i volem que cada vegada tinga més pes la cultura en l'activitat econòmica de la ciutat”.

Una altra de les mesures que s'han aprovat en la Junta de Govern és l'aprovació del preu de recàrregues semiràpides de vehicles elèctrics en els punts de càrrega públics de la ciutat. Els preus s'han fixat en 0,19 euros Kw/h en els carregadors convencionals i 0.07 euros Kw/h en els carregadors de pèrgola fotovoltaica. Sanjuán ha subratllat que “esta xarxa de carregadors que s'estan instal·lant, permetran desplegar una xarxa de vehicles elèctrics per la ciutat de València, perquè no n'hi ha prou amb la inversió que fan els usuaris en adquirir el vehicle elèctric”.

També s'ha aprovat un nou pagament de les ajudes parèntesis a 42 PIMES i autònoms per un valor de 94.000 euros. Amb esta nova aportació, ja hi ha executats més de 24 milions d'euros en ajudes, dels quals s'han beneficiat 10.488 empreses de la ciutat. “Esta injecció de diners està ajudant a una recuperació econòmica que està sent molt més ràpida a la ciutat de València que en altres ciutats del nostre entorn, gràcies a l'esforç tant del sector privat com del sector públic”, ha afirmat Sanjuán.

Quant als temes urbanístics la Junta ha aprovat hui la reurbanització de l'entorn de la Plaça de Segòvia en el barri de Senabre. El projecte tindrà un pressupost de 249.260 euros i consistirà en la creació de zones per als vianants, jardins i zones d'esbarjo amb jocs infantils. També ha acordat aprovar l'avaluació ambiental per a passar de sòl educatiu-cultural a sòl de servici públic el Centre Juan de Dios Montañés del barri de Russafa. Este canvi permetrà crear en el barri un centre de recursos per a la integració de persones amb diversitat funcional.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán