S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El club de lectura de ciència-ficció de la biblioteca de Marxalenes comença amb totes les places cobertes i llista d’espera

• La Biblioteca Joanot Martorell té el fons més extens en llibres sobre ciència-ficció

27/09/2023

  • El club comença amb la lectura de la novel·la “La màquina del temps” de l’escriptor H.G. Wells
  • La Biblioteca Joanot Martorell disposa d’un fons de 500 obres especialitzades en el gènere

La Biblioteca Joanot Martorell de Marxalenes ha cobert totes les places disponibles per al primer club municipal de lectura destinat a la ciència-ficció. Fins i tot hi ha una llista d’espera per poder accedir a la convocatòria.

El club comença el pròxim 29 de setembre amb un taller d’iniciació a la ciència ficció que, de manera divulgativa, recorrerà la història i les distintes etapes del gènere. Així, les persones assistents al taller abordaran els antecedents i la definició de ciència-ficció, les primeries del segle XX amb les pulp magazines, l’edat d’or, l’edat d’argent, la new wave, l’era del ciberpunk, el final del segle XX i principis del segle XXI i una recapitulació general.

Pel que fa a la llista de lectures previstes al club, el primer llibre que s’abordarà és la novel·la “La màquina del temps” de l’escriptor H.G. Wells, un clàssic del gènere. Com a segona novel·la, els participants llegiran un altre clàssic, “Una princesa de Mart” d’Edgar Burroughs, l’autor de Tarzan. També s’incorporen a la llista de lectures “Jo, robot”, d’Isaac Asimov; “La fi de la infantesa”, d’Arthur C. Clarke; “Els desposseïts”, d’Úrsula K. Le Guin; “Els androides somien ovelles elèctriques” de Philip K. Dick; i “Walkaway” de Cory Doctorow.

Per a les persones interessades que no han pogut accedir al club, la biblioteca de Marxalenes disposa d’un fons d’unes 500 obres dedicades a la ciència-ficció i és el fons especialitzat en la matèria més extens de totes les biblioteques municipals de València. Hi ha obres de totes les èpoques i tots els subgèneres d’esta temàtica des dels grans clàssics a les obres més actuals i també para atenció a les obres valencianes. El fons encara es troba en construcció i continuarà ampliant-se en els pròxims mesos. L’objectiu de les biblioteques municipals de València és donar a conéixer entre el gran públic la literatura relacionada amb este tema i convertir la biblioteca de Marxalenes en un referent per als amants de la ciència-ficció.