Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament homenatja els centenaris i centenàries en la 38 Setmana de les Persones Majors

Ribó ha calificat als nous centenaris com un “referent per continuar fent camí, la nostra inspiració per impulsar un món més just, per enfrontar els reptes quotidians i treballar per una València resilient, sostenible i feliç”

• Un familiar fa una foto a un dels nous centenaris, durant l'acte d'homenatge que el consistori ha realitzat a les persones que compleixen 100 anys durant aquest any

16/11/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha participat en l'acte d'homenatge a les Persones Centenàries, o que compliran cent anys l'any 2021, valencians de naixement o adopció. L'esdeveniment, que s'ha celebrat en el Saló de Cristall, s'emmarca en la 38 Setmana de les Persones Majors. Durant l'acte Ribó ha destacat que “enguany, 14 dones i 4 homes, que sou part de la memòria viva de València, rebeu este agraïment de la vostra ciutat”, en un acte que ha qualificat com “un dels més entranyables i emotius de l'any”, que reconeix “la vostra trajectòria vital, i la dels 122 centenàris de tenim en la nostra ciutat”.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que “amb el vostre treball i la vostra vida heu contribuït al progrés de la nostra ciutat, i per això sou tan importants per construir un futur amable, on l’experiència de les persones grans i la solidaritat entre generacions siguen una base ferma sobre la que construir una societat millor”, i els ha donat les gràcies per “compartir les vostres vivències, perquè vosaltres, que heu sigut testimoni de moments difícils, heu mantingut la il·lusió i la passió per la vida”.

Ribó ha qualificat a totes les persones majors, i especialment als quals estrenen un nou segle de vida com un “referent per continuar fent camí, la nostra inspiració per impulsar un món més just, per enfrontar els reptes quotidians i treballar per una València resilient, sostenible i feliç”.

Per part seua, la regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha manifestat la seua satisfacció per acollir a estos centenaris “al cap d'un any i mitj per a oblidar per esta terrible pandèmia, on els més afectats i vulnerables han sigut els majors” i els ha expressat de manera directa “el nostre afecte, el nostre reconeixement i la nostra unànime admiració, perquè us volem, perquè a vosaltres us devem la vida, ni més ni menys, l'educació, i tots els sacrificis que heu fet”.

Durant l'acte, la responsable de l'àrea d'Envelliment Actiu ha recordat que “este govern municipal té com un dels seus principals objectius treballar per un envelliment actiu i saludable en les persones majors” i ha afirmat que “volem que la longevitat vaja acompanyada d'una bona qualitat de vida”.

Per a finalitzar, l'alcalde de València ha felicitat estos 18 valencians i valencianes, personalment, en nom del govern municipal i en el de tota la ciutat “per haver-vos incorporat al grup dels ciutadans i ciutadanes veterans, que poden mirar arrere amb una major perspectiva. Una perspectiva i una saviesa que naixen de la suma d'experiències, records, canvis i vivències”.

Homenageados y homenageadas

Exuperancia Bartolomé, Carmen Beltrán, Francisco Castillo, Remedios Colas, Mª Amalia Doménech, Dolores Fernández, Pilar García, Remedios García, Tirsa Gómez , Aurora Martín, Dolores Masia, Esteban de Miguel, Ángel Moreno, Magdalena Riera, Modesto Rus, Rosa Soler, Ángela Vidal , Orosia Viadel

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Pilar Bernabé