Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València ja disposa d’una guia d'esdeveniments accessibles

Emiliano García creu que “l’accessibilitat és el camí de les destinacions ètiques, hospitalàries i integradores”

• La guia es pot consultar en esta mateixa pàgina i en la web de Visit València

26/07/2022

La ciutat de València ja disposa d'una guia d'esdeveniments accessibles gràcies al conveni de col·laboració entre Visit València i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF). Esta guia, que es pot consultar en la pàgina web de Visit València, aconsella com organitzar un esdeveniment més inclusiu i integrador. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha afirmat que “volem que qualsevol visitant puga gaudir d'una experiència plena quan es troba a la nostra ciutat bé si la visita per motius de treball o bé si la visita per motius laborals”.

 

Per a García, “este és el nostre objectiu i, amb eixe objectiu, anem a seguir treballant. No podem deixar de destacar que València ha donat en els últims anys un important salt qualitatiu en matèria d’accessibilitat. Per este motiu, entre d’altres, la Comissió Europea ens ha reconegut com a capital europea del turisme intel·ligent 2022”.

El regidor creu que “l’accessibilitat és el camí de les destinacions ètiques, hospitalàries i integradores perquè una destinació turística accessible és aquella que permet un gaudi complet de l’activitat turística a tots els seus visitants”.

La guia és fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València, per mitjà de Visit València, i la Plataforma Estatal de Persones amb Discapacitat PREDIF. Un conveni que el regidor considera “absolutament necessari i que hauria de ser obligatori per tal que València puga avançar per a ser una destinació 100% accessible”.

Per la seua banda, el director de turisme accessible de PREDIF, Miguel Carrasco, ha assegurat que “és important el desenvolupament d’una cadena d’accessibilitat turística. No només cada esdeveniment ha de ser accessible sinó que tot el procés, des de l’arribada del visitant, la inscripció, les pròpies experiències turístiques, etc…; tot ha de ser accessible”.

La guia pretén donar consells per convertir València en una destinació en 100% integrador. Així, les persones i empreses que consulten esta guia trobaran consells i assessorament per als mostradors d’atenció, els itineraris horitzontals i verticals, els desplaçaments, les senyalitzacions, les instal·lacions, la comunicació i l’elaboració de material gràfic per al visitant, entre d’altres elements.

Recursos multimèdia

Emiliano García