S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El II Fòrum de Lideratge Femení connectarà i visibilitzarà el treball de les dones referents

Se celebrarà el 15 de desembre en el Palau de Congressos, on es crearà una xarxa de més de 200 lideresses

• El II Fòrum de Lideratge Femení se celebrarà el dijous 15 de desembre en el Palau de Congressos

11/12/2022

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, organitza el II Fòrum de Lideratge Femení, que se celebrarà el dijous 15 de desembre en el Palau de Congressos, amb l'objectiu d'analitzar, referenciar, connectar i visibilitzar el lideratge exercit per les dones. “Esta segona edició naix per a visibilitzar a les dones referents que ocupen llocs de responsabilitat i que poden servir d'inspiració a altres dones, perquè volem posar en valor el talent i lideratge femenins i evidenciar que les dones no tenen límits”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.
 

Segons l'informe Women In Business 2022, de Grant Thornton, a Espanya només el 36% dels llocs directius són dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana la xifra es reduix a un 29%. D'altra banda, segons un estudi global de l'Organització Internacional del Treball, les empreses amb dones directives tenen majors beneficis. Concretament, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels beneficis del 5% al 20%.

“A pesar que les dades han millorat respecte a l'any anterior, veiem com la paritat encara està lluny d'aconseguir-se en qüestions de lideratge”, ha matisat Gómez, qui ha posat en valor el paper que exercixen este tipus d'espais per a “animar i empoderar les dones perquè assumisquen el lideratge en els seus sectors, perquè tots els informes demostren que això resulta beneficiós per a les empreses”. En este sentit, la regidora ha destacat que la majoria d'empreses consultades “ressalten que una major presència femenina ajuda a atraure i retindre a professionals amb talent, i produix millores en matèria de creativitat i innovació”.

“Dades com estos ens mostren que hi ha moltes menys dones en llocs de lideratge que homes, i és la nostra obligació com a responsables públics donar-li la volta a esta situació. Des de les administracions hem de continuar impulsant el canvi i treballar per a tancar bretxes com les que genera el fenomen dels sostres de cristall”, ha defensat la vicealcaldessa.

Finalmente, Gómez ha assenyalat que a través de taules especialitzades es tractaran qüestions específiques relatives al lideratge exercit per les dones en camps com ara la investigació i la ciència, la gastronomia, l'esport, les indústries creatives i culturals, o casos transversals de lideratge exercit per dones en sectors més masculinitzats.

Taules del II Fòrum de lideratge

Durant la primera taula s'abordarà la situació del lideratge femení en la gastronomia, un espai en el qual participaran Begoña Rodrigo, propietària i xef de La Saleta; Cuchita Lluch, empresària i ex presidenta de l'Acadèmia Valenciana de Gastronomia; Raquel Cernicharo, propietària i xef de Karak; i Almudena Ortuño, periodista gastronòmica.

En la taula ‘Liderar en femení en sectors masculinitzats’ les i els assistents podran conéixer les experiències i inspirar-se amb professionals com Estefanía Navarrete, comissària i experta en atenció al maltractament; Angélica Gómez, presidenta de la mesa Dona i enginyeria València; o Isabel Maestre, vicepresidenta d’Ellas vuelan alto.

El ‘Lideratge femení en STEM’ serà abordat per professionals com Margarita Albors, presidenta de SocialNest; Elena Pinilla, Investigadora distingida en el Centre de Tecnologia Nanofotònica (UPV) i vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física; Ana María Vicedo Cabrera, líder del grup d'investigació en canvi climàtic i salut de la Universitat de Berna; i Paloma Mas, Events and Culture Manager en Plug and Play.

En l'espai ‘Dona i Esport: Liderant sense límits’, intervindran Anna Gómez Igual, ex capitana del València Basket; Lola Riera Zuzuarregui, medallista olímpica d'Hoquei herba; i Ruth García García, defensa del Llevant UD, les quals abordaran el lideratge femení en l'àmbit esportiu.

El lideratge femení en les Indústries Creatives i Culturals serà l'objecte d'una altra de les taules d'este fòrum, en la qual participaran Inma Bermúdez, dissenyadora i premi nacional disseny 2022; Virginia Lorente, arquitecta i il·lustradora; i Paloma Mora Iñesta, productora de cinema.

Tancarà esta sessió Sandra Deltell, sòcia de PwC España i vicepresidenta d’EVAP, amb la seua ponència 'Nous lideratges per a nous temps'; mentres que la inauguració contará amb la presència de Sandra Gómez; junt amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la presidenta d’EVAP i CEV València, Eva Blasco; i Clara Martínez, directora de València Activa.

Inscripcions, en www.valenciactiva.es