Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra el primer fòrum per a avançar cap a l'abolició de la prostitució

Sandra Gómez: “València serà una de les primeres ciutats amb una ordenança abolicionista, en la qual perseguirem totes les cares del proxenetisme”

• Cartell anunciador del fòrum

13/06/2022

L'Ajuntament de València ha dut a terme este matí al MuVIM el primer Fòrum sobre l'Abolició de la Prostitució que s'organitza a la ciutat per tal d’analitzar i debatre sobre les eines legals amb les quals compten els municipis i les comunitats autònomes per a posar fi a l'explotació sexual de les dones. La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha participat en l'obertura del fòrum junt amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la delegada del Govern, Gloria Calero, en un acte en el qual també ha participat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

 

Gómez ha mostrat la seua confiança que València siga una de les primeres ciutats a comptar amb una ordenança abolicionista, i ha destacat que “hem de dir, ben orgullosos, que la ciutat de València serà una de les primeres ciutats a aprovar una ordenança abolicionista i que, per tant, serà protectora de les dones més vulnerables”. Durant l'obertura d'estes jornades organitzades per la Regidoria de Protecció Ciutadana, Gómez ha defensat la necessitat de reformar el marc legal per a acabar definitivament amb totes les formes de prostitució. “No es pot ser progressista i defensar que el proxenetisme és una espècie de llibertat d'empresa, que són emprenedors als quals cal normalitzar o blanquejar, o que els puters són consumidors que tenen drets”.

“No es pot defensar que la prostitució és un treball sexual en el qual existix un contracte laboral amb llibertat d'empresa i llibertat de consentiment”, ha defensat la vicealcaldessa i regidora, “perquè, en realitat, és una manera d'aprofitar-se de les dones pobres, de les vulnerables, de les migrants: de les dones que necessiten més de la mesures d'acció social que permeten posar-les en una situació d'igualtat”. “Per això defensem una reforma potent del Codi Penal que penalitze totes les cares del proxenetisme”, ha afirmat. I ha afegit “una qüestió fonamental per als ajuntaments: que es regule i es pene la terceria locativa, és a dir, a aquell propietari d'un local que permet i consent que s'exercisca la prostitució” ha indicat.

Mesures més enllà de l'àmbit policial

Per la seua banda, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha subratllat que l'objectiu principal d'este fòrum és buscar mesures més enllà de l'àmbit policial per a avançar cap a l'abolició de la prostitució. “Estem treballant des d'un punt de vista no sols estrictament policial. Hem de veure la lluita contra la prostitució des de diferents àmbits, tant des del punt de vista de les activitats, com des del punt de vista de l'espai públic. I tot rematat amb el treball de seguretat ciutadana”, ha explicat.

Cano ha subratllat que l'Ajuntament de València iniciarà el procediment administratiu per a redactar una Ordenança de Prostitució que substituïsca la de 2013 i que ajude a combatre les noves formes de prostitució que no són visibles. “Estes jornades ens servixen per a decidir què podem fer davant d’una prostitució que no és de carrer i que, per tant, no és visible; no es mostra, però existix”.

Segons ha subratllat l'edil, “cal analitzar com s'ha d'abordar la lluita per a erradicar la prostitució que s'exercix en pisos, quines eines administratives té un ajuntament i la seua policia local per a això, o què podem fer front a eixos prostíbuls que tenen l'aparença d'hotels”. “Però no només des d'un punt de vista policial –ha matisat- sinó mitjançant les ordenances d'Activitats i d'Espai Públic; perquè el debat sobre la lluita contra la prostitució i abolició ha de fer-se des d'un punt de vista global”, ha indicat.

L'edil ha conclòs, defensant la necessitat de continuar aprofundint en el marc legal per a combatre totes les formes d'explotació sexual: “No lluitem contra gent incompetent, per la qual cosa hem d'afrontar esta lluita amb totes les nostres armes i d'una manera decidida”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Sandra Gómez
Aarón Cano