S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Jardí del Túria acull la VII fira que reunix a més de 50 associacions protectores d'animals

Diumenge, 2 d’octubre, entre el Pont de l’Exposició i el de les Flors

• Cartell de la Fira Animalista

28/09/2022

La Regidoria de Benestar Animal ha organitzat la setena edició de la Fira Animalista de València, que reunirà a més de 50 associacions de protecció animal. Este certamen se celebrarà diumenge, 2 d'octubre, des de les 11 fins a les 20 hores, en el tram 9 del riu Túria, comprés entre el pont de l'Exposició i el de les Flors, “amb el fi de transmetre la importància de la protecció i el benestar dels animals de companyia”, tal com ha anunciat la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello.

 

Amb esta fira, organitzada en el marc del Dia Mundial dels Animals, que és dimarts 4 d'octubre, “l’Ajuntament dona l’oportunitat de recaptar fons a estes associacions que treballen dia rere dia, al costat de la Regidoria de Benestar Animal, per conscienciar la societat en la tinença responsable dels animals de companyia i en el foment de l'adopció”.

Com en anteriors edicions, el públic assistent podrà col·laborar amb les associacions que tindran en els seus llocs d’informació diferents productes a la venda, a més de participar en les activitats programades que s'aniran succeint durant tot el dia. Entre les propostes hi haurà xarrades i tallers per a tota la família, inclosos els gossos, “perquè, per descomptat, els gossos són benvinguts per a gaudir del seu dia”, ha ressaltat l’edil.

Gloria Tello ha manifestat que “no faltarà l'exhibició de la Unitat Canina de Bombers de València i altres activitats per xiquets i xiquetes que podran gaudir de tallers educatius i lúdics que versaran sempre sobre la temàtica del benestar animal”.

“A més, comptarem amb la tradicional desfilada de gossos en adopció que busquen una família, activitats com el mural col·lectiu ‘Feliç amb tu’, i tallers com ‘Adeprén a parlar perrugatuno’, ‘Què saps de cuidar animals?’ o ‘Crea el teu joguet’”, ha afegit Gloria Tello.

Xarrades sobre benestar animal

La regidora ha indicat que “l'Ajuntament de València té l'objectiu que la Fira Animalista es convertisca en punt de trobada de persones que volen informar-se sobre benestar animal i tinença responsable d'animals”. Per això, enguany s'ha introduït com a novetat una sèrie de xarrades de 15 minuts sobre salut i benestar dels animals de companyia.

Professionals del benestar animal oferiran en total 9 per a millorar la vida dels nostres animals de companyia.

Al matí, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València ofereix la conferència ‘Tinença responsable d'animals de companyia’; i des de l'Ajuntament de València parlaran del Pla colonial felí i de la gestió ètica de població dels coloms.

També durant el matí, Borja Cloquell, educador caní en Walking Dogs, ofererirà la xarrada ‘Estrés: com ajudar el meu gos a tindre una bona gestió’, i el veterinari Adrián Conde, parlarà dels ‘cinc pilars del benestar felí’.

A la vesprada, Montse Sánchez de l'associació Mon de Gats, ofereix la xarrada ‘Passos per a una adopció responsable de gat’s; Elena Silla, educadora canina en Escola Dosganimal, ens parlarà del ‘Massatge caní com a element de comunicació’; Sara Acebo, veterinària de Exotips, ofereix la xarrada ‘Alimentació natural per a gossos i gats, què és això?’; i tancarà el cicle de conferències Arturo González, oficial de la Unitat de Medi ambient de la Policia Local de València (UMA), amb la xarrada ‘Què fer quan som testimoni d'un maltractament animal?’.