S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Biblioteca Municipal de Benicalap acull l'exposició del primer Premi MAV Llibre d’artista

La inauguració tindrà lloc el dimarts 28 de març a les 19 hores

• El certamen ha estat convocat per l'associació Dones en les Arts Visuals

25/03/2023

L'exposició compta amb els llibres d'artista premiats en esta iniciativa pionera, que pretén donar a conéixer i reconéixer el talent de les creadores vinculades a València en esta forma d'expressió. La inauguració serà dimarts 28 de març a les 19 hores a la Biblioteca de Benicalap Carmelina Sánchez-Cutillas.
 

El certamen ha estat convocat per l'associació Dones en les Arts Visuals (MAV) amb el suport de la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València.

En les 8 obres premiades convergeixen diverses generacions d'artistes, creadores conegudes i emergents, obres d'autoria individual i col·lectiva. El primer premi, dotat amb 1500 euros, ha sigut per a Emma Shapiro per la seua obra “Cut Out”, realitzada en residència en la galeria valenciana “The liminal”. Les set obres que completen l'exposició han sigut premiades amb un accèssit de 300 euros cadascuna. Marcela Gómez, amb “Pell et toca text”, Mery Sales amb “Croma”, Pepa López Poquet “L'escena de la memòria 4”, Hortensia Mínguez “Origen”, Sara Gurrea “L'estada, immillorable”, Anaïs Florin, “La rereguarda” i el fancine coordinat per Ana Penyas i Alba Herrero “Dret i dignitat. Treballadores de la llar i cures” realitzat per 14 treballadores de la llar: Arabella Lozada Jaramillo, Isabel, Joana Martins, Laura Esther Liberio Alaua, Liz Alicia Diaz Ruiz Diaz, Malika Oucheitachn, María del Carmen Herrera Andrade, Mari Carmen Jiménez Alcaide, Mariya Laleva Duhteva, Matildita Cruz, Octavina Álvarez, Severina Stefanova Ivanova, Sonia Elvira Segura Figueroa, Vanya Kirova Yordanova. Una mostra representativa del millor de l'edició experimental generada per dones vinculades a la ciutat de València.

“Esta exposició col·lectiva a la Biblioteca Municipal de Benicalap s'alinea amb altres projectes nacionals a les biblioteques impulsats per la regidoria i d’altres associacions, com a biblioteques en igualtat´, per a maximitzar la presència de les dones en estos espais de transmissió de coneixement”, ha explicat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez. “La convivència d'este projecte a la biblioteca permetrà conéixer este format de llibre, les seues diferències i semblances respecte al llibre tradicional i les seues capacitats comunicatives”. El públic tindrà ocasió de conéixer el més destacat de l'edició experimental d'alé local en algunes de les seues manifestacions: fotollibre, lliure objecte, llibre transmèdia d'artista, fanzines, il·lustració, revistes experimentals, publicacions híbrides i objectes d'art.

La inauguració tindrà la presència de Maite Ibáñez i Maribel Doménech, Presidenta de MAV, que agraeix “la col·laboració i complicitat amb la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, sense el suport i l'energia de la qual esta convocatòria no haguera estat possible”.

Per a Concha Ros, comissària del certamen, “l'expressió artística de cadascuna d'estes dones artistes cobra forma de llibre, de llibre-objecte, de fanzine… que transformen en refugis en els quals analitzar el xicotet, el pròxim, les cures, la pròpia identitat o la del col·lectiu al qual es pertany (...) en paral·lel a la gran qualitat formal i conceptual de les propostes guardonades”.

Concebut com una obra d'art, el llibre d'artista permet un gran nivell d'experimentació, la qual cosa explica que transiten per esta forma d'expressió pràcticament tots els creadors i creadores, si bé el treball d'estes últimes ha gaudit tradicionalment de menor reconeixement. Un desequilibri injustificable que la convocatòria de l'I Premi MAV Llibre d’artistA pretén contribuir a corregir, atorgant visibilitat a les obres d'autoria femenina com un element essencial de la seua estratègia de foment de la igualtat.

Sent la primera edició, el jurat ha volgut destacar la gran creativitat i domini d'este format que ostenten una bona part de les propostes que s'han presentat al premi, incloses algunes signades per creadores encara en formació i que estan pegant els seus primers passos com a artistes.