Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament i Salut Pública col·laboraran en l'elaboració d'un estudi sobre els beneficis per a la salut del Jardí del Túria

El vicealcalde, la secretària autonòmica de Salut Pública i la directora general de Salut Pública impulsen este treball en el 35é aniversari de la construcció d’este gran pulmó verd

• Es celebra el 35é aniversari de la construcció d’este gran pulmó verd de la ciutat, un dels jardins urbans més grans d’Europa

20/01/2022

LAjuntament de València i la Secretaria Autonòmica de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat han acordat col·laborar en el marc dun estudi que avaluarà els beneficis que el Jardí del Túria té per a la salut de les persones. Esta iniciativa, que desenvoluparà la Direcció General de Salut Pública, semmarca dins de les iniciatives per a celebrar el 35é aniversari de la construcció deste gran pulmó verd de la ciutat, un dels jardins urbans més grans dEuropa.

 

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s'ha reunit este matí de manera telemàtica amb la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana, Isaura Navarro, i amb la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; junts han acordat la col·laboració de l'Ajuntament de València i la Generalitat en el marc d´un estudi que avaluarà els beneficis per a la salut de les persones que té el Jardí del Túria. Per a l'impuls d'este informe, les dos administracions crearan una comissió tècnica en les setmanes vinents.

La secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Generalitat, Isaura Navarro, ha assenyalat que és fonamental impulsar l'ús d'aquest espai clau de la ciutat per a la promoció i prevenció de la salut, també des de la visió de la gent que el gaudeix.

Com ha explicat el vicealcalde de València, Sergi Campillo, esta iniciativa «s'ha de contextualitzar dins de les iniciatives per a celebrar el 35é aniversari de la construcció d'este gran pulmó verd de la ciutat, un dels jardins urbans més grans d'Europa». El també regidor d'Ecologia Urbana ha destacat que, encara que resulta evident que una gran infraestructura verda millora considerablement el benestar de la ciutadania, «este estudi ens permetrà quantificar quan d'important és la llengua verda que recorre la ciutat fins a la mar, de 110 hectàrees de superfície i 10 km de llargària, perquè estem convençuts que són molts els beneficis per a la salut».

L'objectiu de l'estudi serà el d'«avaluar l'impacte sobre la salut i les desigualtats socials en salut del Jardí del Túria». Per això, una de les línies de la investigació serà la d'estimar la magnitud i distribució de les persones usuàries i els diferents usos del Jardí del Túria. Una altra la d'identificar els possibles impactes positius i negatius d'esta infraestructura sobre la salut de les persones a partir de les opinions i percepcions de professionals i ciutadania. També calcularà, mitjançant una revisió bibliogràfica, els impactes en termes de risc dels usos identificats en la fase anterior. Per últim es busca sintetitzar la metodologia per a fer-la útil i usable per a altres espais verds en els entorns locals.