S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme finalitza les obres d'un nou entorn escolar segur en el barri de Vara de Quart

Sandra Gómez: “Creem una nova centralitat per al barri i generem un entorn escolar més segur en substituir l'antic carrer en cotxes per una plaça per als vianants”

• Esta actuació està emmarcada en el pla ‘Entorns escolars segurs’

01/10/2022

El barri de Vara de Quart disposa ja d'un nou espai per als vianants per als veïns i veïnes del carrer de Torrent després de la finalització de les obres de conversió en zona de vianants que ha escomés la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana a l'entorn del CEIP Ciutat de Bolonya. El projecte s'emmarca en el programa d'entorns escolars segurs i ha permés connectar el centre educatiu amb el parc Imago mitjançant una nova plaça per als vianants amb espais de joc per als més xicotets. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat esta setmana, al costat dels veïns i veïnes i associacions escolars, el nou espai per als vianants que amplia els espais verds i crea dos noves zones infantils amb jocs inclusius i accessibles, noves zones d'estada i espera, generant un espai segur i accessible a l'entrada del col·legi. I és que la nova plaça connecta el centre educatiu directament amb el parc després d'eliminar el tram de vial del carrer de Torrent que els separava i que comportava un risc tant per als xiquets i xiquetes que acudeixen al col·legi com per a les seues famílies.

 

Gómez, que ha visitat este matí a la pintura d'un mural a l'entorn de la nova plaça promogut per la comunitat educativa, ha destacat que “amb este nou entorn escolar segur, Vara de Quart guanya un nou espai de socialització per als més xicotets, ampliant la xicoteta centralitat per al barri que és el Parc Imago. Hem pogut veure com els veïns i veïnes han fet seu este espai i l'han omplit de vida i d'activitat. A més, este nou entorn escolar és més segur per als xiquets i xiquetes gràcies a que on abans hi havia una carretera, ara hi ha un espai viu de socialització”.

El projecte es va posar en marxa amb l'objectiu de reduir la presència de trànsit i reduir així totes les conseqüències que puguen derivar d'este, com són la contaminació acústica i ambiental. Amb això en ment, es converteix en zona de vianants este tram del carrer de Torrent, per a crear una nova plaça que dona continuïtat al Parc Imago. Això suposarà a llarg termini un benefici per a la salut, el creixement i l'aprenentatge dels xiquets i xiquetes.

Les obres han eliminat el clos perimetral del parc per a ampliar els espais verds, donant continuïtat al parc i acostant-lo al col·legi. A més, s'han generat dos noves zones de joc pròximes als accessos del col·legi, amb jocs inclusius i paviments de cautxú de color. També es col·loca nou mobiliari urbà per a crear zones d'estada i espera amb bancs accessibles i adaptats a persones majors o amb problemes de mobilitat. Per a fomentar la mobilitat sostenible, s'han creat nous espais d'aparcament de bicicletes, que faciliten el desplaçament al col·legi o al parc.

Atés que el projecte encaixa amb els objectius de millora dels entorns escolars del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s'ha sol·licitat finançament dels fons europeus Next Generation. El pressupost estimat de l'obra ha sigut de 145.000 euros (IVA inclòs) i s'ha executat en un termini de tres mesos.

Esta actuació està emmarcada en el pla ‘Entorns escolars segurs’, que es desenvolupa des de la Delegació d'Urbanisme des de fa diversos anys per a generar accessos més segurs i saludables per als xiquets i xiquetes que acudeixen al col·legi diàriament.