S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull la projecció del documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” del Fons Valencià per la Solidaritat

L’audiovisual, realitzat en el marc del 30 aniversari del Fons, es projectarà divendres 27 de gener, a les 19.00 h, a Ruzafa Studio

• Cartell de l'esdeveniment

25/01/2023

La ciutat de València acull la projecció del documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” realitzat dins de la commemoració del 30 aniversari del Fons Valencià per la Solidaritat. Este documental, dirigit i produït per Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social, ha estat rodat sobre els projectes que realitza el Fons a Bolívia, l’Equador, el Salvador i la Comunitat Valenciana, i se’n reflecteix la seua activitat.
 

L’audiovisual es projectarà a València divendres 27 de gener, a les 19.00 h, en Ruzafa Studio (C/ Pere III el Gran, 11D) -instal·lacions del director del documental- i també hi haurà un col·loqui entre persones vinculades a l’activitat del Fons.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, i el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, conviden la ciutadania a este esdeveniment per a conéixer de primera mà l’activitat de l’entitat.

Ibáñez ha destacat “la implicació de l'Ajuntament de València amb l'entitat”, refermant “el nostre suport a la xarxa municipalista que dona el seu suport a les ONG que treballen per la defensa dels drets humans i per la millora de les condicions de vida dels pobles més vulnerables a través dels seus projectes” perquè, segons la regidora, “som una ciutat compromesa amb la cooperació internacional”.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons inclou 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Igualment, realitza projectes de sensibilització cap al desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONG. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectiu el respecte cap a la cultura local i la transmissió mútua de coneixements i experiències.

Tràiler del documental: https://youtu.be/rUuCuDJ6aSo