S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El consistori commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial amb els centres escolars

Maite Ibáñez: “Treballem des del marc educatiu per fomentar la convivència intercultural, la tolerància i el respecte a la diversitat”

• El cartell “Els colors enriqueixen el món” ha sigut el guanyador del concurs 'AlumnART'

21/03/2022

L’Ajuntament commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, lema de la pancarta que s’ha penjat hui al balcó de la casa consistorial. Amb este motiu, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració també ha organitzat una exposició amb tots els cartells que han participat en el concurs 'AlumnART', una activitat desenvolupada en el marc del programa municipal 'Xarxa Puja el to contra el racisme', que es duu a terme en els centres escolars per a previndre el racisme i la xenofòbia. Esta mostra ha sigut habilitada en el Monestir de Sant Miquel dels Reis, on s'ha lliurat els premis d'este certamen. El cartell guanyador, titulat “Els colors enriqueixen el món”, ha sigut obra d’una alumna del Col·legi Marni, d'Orriols.

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha donat la benvinguda a l'alumnat, professorat i entitats que han participat en este acte, celebrat amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Seguidament, ha manifestat que "és molt necessari reivindicar el respecte i l'aposta per la diversitat davant de la intolerància i demostrar-ho mitjançant la creació de polítiques públiques encaminades a valorar la diversitat i previndre la discriminació". En este sentit, ha explicat que “l’Ajuntament treballa per consolidar València com una ciutat inclusiva, que fomente la convivència intercultural, fet que suposa actuar des de tots els àmbits de la societat i especialment des del marc educatiu”. A més, “l'art és un espai creatiu que des d'esta iniciativa posa en valor el disseny de cartells que expressen el seu compromís social”.

El cartell guanyador ha sigut el d’una alumna de primer curs de l’ESO (Ensenyança Secundaria Obligatòria) del Col·legi Marni, d'Orriols, amb el lema 'Els colors enriqueixen el món'; El segon premi de cartelleria ha destacat l’obra d’un alumne de segon curs de Batxiller de l'IES (Institut d’Educació Secundaria) Francesc Ferrer i Guàrdia, de Benimaclet, amb el lema “Riure pertany a tothom”. El tercer premi ha sigut elaborat al Col·legi Ave Maria, amb el títol “Society”. Al lliurament dels guardons també hi han assistit representants d'altres centres educatius que han participat a ‘AlumnART’, com l'IES Orriols, o la FPA (Formació de Persones Adultes) Misericòrdia.

‘AlumnART’ és una activitat que es troba dins del programa municipal 'Xarxa Apuja el to contra el racisme', impulsat per l'àrea de convivència intercultural de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, i format per més de trenta centres educatius públics i concertats de la ciutat de València, així com per diverses entitats d'iniciativa social, com ara Moviment per la Pau, Moviment contra la Intolerància, València Acull o l'associació La Casa Gran.

El programa 'Xarxa Apuja el to contra el racisme' consisteix a dur a terme accions socioeducatives per previndre el racisme i la xenofòbia, mitjançant el foment de valors cívics de convivència, tolerància i igualtat, a través de xarrades, tallers de videocreació o el concurs de cartelleria del que s'han lliurat hui els premis amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial.

La vicepresidenta del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat, Lucy Polo, ha lliurat els premis als centres participants en la modalitat de cançó: CEIP Giner de los Ríos, amb la representació de la cançó Xei Xei pels grups de 1r i 2n primària, i Centre Marni amb el Rap contra el Racisme elaborat per alumnat de secundària.

Finalment, s'ha lliurat estandards fallers als centres participants d'’AlumnART’ modalitat ninot, per una representant de la Junta Central Fallera. S'han presentat els treballs elaborats per l'alumnat de CEIP Luis Vives, CEIP Rafael Mateu Cámara i CEIP Juan Manuel Montoya.

Maite Ibáñez ha indicat que cada 21 de març se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que recorda la matança de Sharpeville ocorreguda aquell dia del 1960 contra manifestants que protestaven per l'aplicació de l'apartheid, a les mans de la policia sud-africana.

El 1966, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de març Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial i va instar la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per erradicar totes les formes de discriminació racial i ètnica. "La celebració d´este dia ens impulsa a seguir lluitant per eliminar de la nostra societat la xenofòbia, encara present el dia de hui, i contra els prejudicis racials i les actituds intolerants", ha assegurat.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez