S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València es converteix en la primera ciutat espanyola que acollirà una conferència internacional sobre salut urbana

La Junta de Govern aprova l'organització d’este congrés, juntament amb la Universitat de València, que es celebrarà del 24 al 27 d'octubre

• Cartell del Congrés

21/04/2022

La Junta de Govern Local aprova demà el seu suport a la Societat Internacional de la Salut Urbana (ISUH), amb la finalitat d'acollir, planificar i facilitar el 18é Congrés Internacional sobre Salut Urbana (ICUH), que es celebrarà els dies 24 a 27 d'octubre de 2022 a la ciutat de València, amb el tema 'Fer créixer la nostra comunitat global. Acció de conducció. Garantir l'Equitat'. «Es tracta d'un esdeveniment molt important per a la ciutat que, com sabeu, està determinada a assoliruns nivellsde vida cada vegada més saludables, convertint-se en una de les 100 ciutats europees climàticament neutres, reduint la contaminació, impulsant una alimentació més sostenible o afavorintels desplaçamentsde vianants sobre els motoritzats», ha assenyalat l'alcalde de València, Joan Ribó.

 

Del 24 al 27 d'octubre de 2022 València acollirà el 18é Congrés Internacional sobre Salut Urbana de la International Society for Urban Health (ISUH), l'única organització no governamental global del món que se centra exclusivament en la promoció de la salut urbana. Este congrés està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de València i la Universitat de València a través del Jardí Botànic, en col·laboració amb la Fundació ADEIT de la UV, que s'encarrega de la gestió de l'esdeveniment. «És un orgull per a la nostra ciutat ser la primera de l'Estat que organitza un congrés d'estes característiques, perquè volem ser referents en la millora de la salut de les persones en els entorns urbans», ha afegit l'alcalde Joan Ribó.

L'objecte esta 18a conferència és connectar totes les parts interessades que treballen en l'àmbit de la salut urbana per a impulsar l'acció i garantir l'equitat a les ciutats i regions; la connexió amb altres agendes urbanes i globals, com el canvi climàtic, la salut planetària i el desenvolupament sostenible; l'exploració de models per al compromís i l'empoderament, prioritzant i definint l'equitat entre les comunitats, com la biodiversitat i els elements naturals poden exercir un paper en futurs urbans saludables i maneres de reduir els impactes climàtics per a tots.

«Des del punt de vista de l'àrea d'Ecologia Urbana és molt important tractar temes com la influència d’una bona infraestructura verda en la salut de les persones, perquè els indicadors mostren com contribueix a la reducció de malalties respiratòries. Però, a més a més, és una potent eina de lluita contra el canvi climàtic i València és una ciutat on els efectes de l'escalfament global ja fa temps que s'estan notant, amb episodis de tempestes molt fortes, regressió de les nostres platges o també importants onades de calor, amb nits tropicals i equatorials cada volta més freqüents», ha assenyalat el vicealcalde Sergi Campillo, regidor d'Ecologia Urbana.

El congrés contempla sis grans subtemes: entorns naturals urbans i ecosistemes; camins de la salut urbana; transformació dels entorns urbans per a la salut;fFer-ho realitat; construir ciutats equitatives per a tots; evidència i pràctica des de València i Espanya.

El Jardí Botànic i el Centre Cultural-Esportiu La Petxina seran les seus d’esta edició del congrés, que es desenvoluparà de manera presencial, encara que també oferirà algunes sessions virtuals. El programa inclourà presentacions dinàmiques, debats orientats a la pràctica, tallers interactius, exposicions especials i visites a projectes locals.

«La salut i el benestar de la ciutadania és un dels elements centrals i transversals de les polítiques del Govern del Rialto i, per això, des de la Regidoria de Salut i Consum de l'Ajuntament de València ens hem bolcat en el desenvolupament de diferents iniciatives que ens ajuden a continuar avançant cap a una ciutat cada dia més saludable. Així, en el Pla Estratègic Municipal la salut és eix transversal de totes la polítiques municipals, afectant diferents àrees del consistori i que, des del treball en l'àmbit local, ens permet aconseguir objectius generals», ha explicat el regidor de l’àrea, Emiliano García.

«I en este sentit, l'elecció de València per a celebrar este congrés internacional sobre salut urbana, el primer d’estes característiques que se celebra a Espanya, és una magnífica notícia perquè avala l'esforç desenvolupat des de les diferents àrees de l'Ajuntament de València i certifica que estem treballant en la direcció correcta», afegeix el regidor de Salut i Consum.

El termini per a presentació de treballs estarà obert fins al pròxim 15 de maig i la inscripció per a participar en el congrés podrà realitzar-se fins al 31 de juliol.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Sergi Campillo
Emiliano García