Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament autoritza 54 bunyoleries ambulants durant les falles de setembre

• Bunyoleria ambulant als carrers de València

26/07/2021

La Regidoria d’Espai Públic ha autoritzat la instal·lació de 54 bunyoleries al carrer durant la setmana del 31 d’agost al 5 de setembre, en què es celebren les festes falleres. La instal·lació de parades de venda de masses fregides estarà enguany exempta del pagament de taxes amb motiu de la crisi del covid-19. La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha explicat que “l’Ajuntament reitera el seu compromís d’ajudar, en la mesura de les seues possibilitats i competències, els diferents sectors de l’activitat comercial que ocupen, en este cas, el domini públic municipal”.

 

Beamud ha afirmat que “des de Domini Públic tramitem les peticions d’una forma molt àgil per poder facilitar les tasques a les comissions falleres a l’hora de poder preparar-se la gran cita que són les falles de 2021. En este moment acabem de traure la resolució per autoritzar la ocupació de domini públic de diferents bunyolies i xurreries a les comissions falleres”. La regidora recorda que, enguany, les parades de masses fregides estan exemptes del pagament de taxes, una exempció que, en opinió de la regidora, “s’afegeix a l’exempció de taules i cadires, activitats culturals i venda no sedentària, entre d’altres. D’esta manera, l’Ajuntament reitera el seu compromís d’ajudar a superar les conseqüències de la covid-19”.

En total, s’han autoritzat 54 bunyoleries, xurreries o parades de venda de masses fregides. La majoria de les peticions han estat sol·licitades per comissions falleres tot i que també hi ha peticions per part de bars, gelateries i orxateries. Tot i que hi ha peticions de la majoria dels districtes de la ciutat, Ciutat Vella, l’Eixample i Extramurs són tres zones que acumulen una part important de les peticions.

Les parades autoritzades no podran superar els 8x3 metres i vendran exclusivament massa fregida amb una composició de farina de blat, oli vegetal, aigua potable i additius autoritzats, a més de productes tradicionals com carabassa i figues. Les paradetes podran vendre també xocolate sempre que disposen de la maquinària adequada i sempre que esta siga de fàcil neteja.

Les parades ambulants hauran de mantindre les adequades mesures higièniques i sanitàries, mampares de separació, campana extractora de fum i tenen prohibit obstaculitzar el pas de vianants, el trànsit de vehicles, les eixides d’emergència o l’accés a vivendes i botigues. En cap cas podran instal·lar taules o cadires o fer vessaments d’oli a la xarxa municipal de séquies o sanejament.

Les parades hauran d’estar perfectament desmuntades a les onze hores del dia 6 de setembre.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud