Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Augmenten els comerços emblemàtics que s'acullen a la bonificació del 95% de l'IBI

Borja Sanjuán anima a tots els negocis inclosos en la Guia de Comerços Emblemàtics de la ciutat a sol·licitar l'exempció fiscal

• Espai emblemàtic de la ciutat

02/09/2021

La Regidoria d'Hisenda de València ha incorporat La Pilareta a la llista de comerços emblemàtics de la ciutat que s'han acollit a la bonificació del 95% en l'Impost de Béns immobles (IBI). L'històric establiment de restauració se suma així als altres 12 negocis de la Guia de Comerços Emblemàtics de València que ja gaudeixen de la bonificació en els tributs municipals que va articular el consistori per a protegir este servici tipus de locals que conformen el patrimoni comercial de la ciutat.

 

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha subratllat “la importància d'esta mena de bonificacions fiscals per a preservar la identitat comercial pròpia de la ciutat de València enfront de l'avanç de les superfícies comercials més impersonals i globalitzades que s'està produint en les grans urbs”. L'edil, a més, ha realitzat una crida als establiments emblemàtics registrats en la Guia de Comerços Emblemàtics de València “perquè sol·liciten la bonificació de l'IBI estipulada en les ordenances fiscals. Actualment, la Guia està conformada per 45 negocis dels diferents districtes de la ciutat”.

“Amb la inclusió d'este nou comerç emblemàtic en l'exempció de l'IBI estipulada en l'Ordenança Fiscal, el consistori avança en la protecció dels establiments singulars que doten d'una personalitat pròpia a l'entramat urbà de València i el diferencia de la resta de ciutats. L'Ajuntament, a més de la implantació de bonificacions fiscals per al comerç emblemàtic, ha desenvolupat diferents plans específics per a salvaguardar el llegat comercial de la ciutat”, ha explicat.

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez, per exemple, ha inclòs en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella una sèrie de requisits per a garantir el manteniment de les botigues artesanals i emblemàtiques del cor de la ciutat. En el document es prohibeix la instal·lació de botigues de conveniència i l'articulat incideix en el foment de totes aquelles activitats originals relacionades amb l'edifici de què es tracte o vinculades al comerç de productes de ceràmica, productes tèxtils, brodats, passamaneria, locals o negocis dedicats a la venda d'elements associats a la cultura en general, llibres, fotografies, mobles i objectes antics, obres d'art, joieries, argenteries, tallers de disseny o d'artesans i similars.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán