S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València destaca entre els ecosistemes locals al 4YFN i es reafirma com a ciutat startup

Pilar Bernabé: “En este gran esdeveniment hem posat en valor el talent local i hem creat sinergies amb altres organismes per impulsar la innovació econòmica”

• Estand valencià en el 4YFN

03/07/2021

València Activa, a través de VIT Emprende, ha participat un altre any més amb un estand en el 4YFN del Mobile World Congress, un dels esdeveniments més importants a nivell internacional del sector de les startup, que s’ha celebrat esta setmana a Barcelona.

 

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, que ha visitat l’estand valencià en les primeres jornades de la fira, ha explicat que “amb la nostra participació en esta fira internacional visibilitzem el teixit emprenedor que València oferix, en particular a les startup, i mostrem el potencial de la nostra ciutat per ser un hub de referència en matèria d’innovació”.

Es tracta d’un gran espai expositiu en què, gràcies a València Activa, deu facilitadores que destaquen en l’ecosistema valencià han comptat amb estands per donar a conéixer els seus programes i projectes. Estes entitats facilitadores són Lanzadera, GoHub, KM ZERO Food Innovation Hub, Startup València, Zubi Labs, BIGBAN inversores privados, Draper B1, Founder Institute València, Finnova i Netin Club.

La valoració de les entitats valencianes en l’esdeveniment ha sigut “altament positiva” i han destacat l’efecte visibilitzador, la intensitat del networking i la generació de contactes de qualitat en l’estand coordinat per València Activa, segons ha apuntat Bernabé. A més, segons estes entitats, la participació de València en este esdeveniment “ha ajudat a posicionar i presentar la ciutat com a uns dels ecosistemes creixents més sòlids a nivell nacional”.

A més de les deu entitats facilitadores, en esta edició l’estand valencià ha comptat amb “un convidat molt especial”, Runi, un prototip de ninot amb intel·ligència artificial desenvolupat per dos startup valencianes: AI Vision i Valua. Este ninot, una demo pensada per al control d’aforaments, porta incorporades una càmera i una pantalla i gràcies a un algoritme de visió artificial es pot observar el nivell de trànsit de persones en la zona delimitada per la càmera.

“Esta fira internacional suposa un aparador de primer ordre per al talent valencià, i gràcies a València Activa, a més de proporcionar un espai de projecció per a deu entitats facilitadores de referència a la nostra ciutat, hem dedicat un racó especial per visibilitzar un projecte com el de Runi, un projecte que fusiona la tradició i la innovació. No hi ha res més faller, res més valencià, que portar un ninot que té una solució tecnològica per al control d’aforaments. Un dispositiu valencià que ha tingut gran èxit en esta fira”, ha remarcat Pilar Bernabé.

La regidora ha indicat que “el dimarts va ser un dia en què el talent valencià va tindre un paper protagonista en esta fira internacional”. A més de continuar coneixent en l’espai valencià els grans projectes innovadors amb els quals compta València, els i les assistents van poder conéixer en l’espai de Social Nest Foundation les claus sobre emprenedoria valenciana amb impacte social de la mà de Virginia Sánchez, de ZubiLabs.

A més, l’estand d’Orange va acollir una demostració de tecnologia 5G desenvolupada per l’ITEAM de la Universitat Politècnica de València, gràcies a la qual des de Barcelona es podia tripular, sense tot just latència, una llanxa en remot a València.

També en la segona jornada del 4YFN va visitar l’estand valencià l’alt comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo. Una trobada en el qual la delegació institucional valenciana li va presentar els projectes de l’estand i li va avançar els grans esdeveniments lligats a la innovació local que se celebraran a València en l’últim trimestre de l’any.

Trobades institucionals per generar sinergies

D’altra banda, la regidora d’Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, en la segona jornada de fira va mantindre una trobada amb Jaume Collboni, el seu homòleg barceloní, amb el qual va estudiar diferents vies d’establir sinergies entre les dos ciutats per aplicar polítiques d’ocupació i emprenedoria més eficients.

Així mateix, dins de la ronda de trobades institucionals, durant la primera jornada de la fira el subdirector d’emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, i el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València, Julio Olmos, es van reunir amb Félix Ortega, CEO de Barcelona Activa, i amb Miquel Rodríguez i Xavier Patón, de l’Àrea d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, per estudiar possibles vies de col·laboració entre les dos entitats en matèria d’ocupació, emprenedoria i innovació econòmica.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé