S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Jardí del Túria disposa de quatre nous banys públics aprovats en els pressupostos participatius

Es reobrin els lavabos dels jardins municipals

• Nous banys públics al Jardí del Túria

03/03/2021

La Regidoria d’Ecologia Urbana ha obert quatre nous banys públics al jardí del Túria que van ser aprovats per la ciutadania als pressupostos participatius. Els nous lavabos s’ubiquen als trams IV, VI, VII i XVI del riu i s’uneixen als dos ja existents als trams II i X. Des del passat 1 de març estan reoberts tots els banys públics existents als jardins municipals de València que es trobaven tancats per precaució davant la pandèmia.

 

Dilluns han reobert al públic els banys públics existents als jardins municipals, en concret els existents al parc de l’Oest, el Gulliver, el Parc Central i els trams II i X del Jardí del Túria. De moment romanen tancats els banys dels Jardins de Montfort i els del parc de Benicalap, que obriran pròximament quan finalitze la seua posada a punt. D’altra banda, els lavabos dels Jardins de Vivers també estan oberts.

Els lavabos estan oberts de març a octubre en un horari ininterromput de 7:30 hores del matí a les 21:00 de la nit mentre que de novembre a febrer obrin a les 8:00 hores del matí i tanquen a les 19:00 hores de la vesprada.

 La neteja d’estes instal·lacions corre a càrrec d’una empresa d’integració social, que va guanyar la licitació d’este contracte reservat de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars. Este contracte, amb un pressupost de 136.026 euros anuals, permet que 10 treballadores en risc d’exclusió social puguen fent ús de la reserva de contractes per a empreses d’inserció que preveu la llei de contractes del sector públic.

BANYS NOUS ALS JARDINS DEL TÚRIA

La Regidoria ha finalitzat també les obres i ja ha obert al públic quatre nous banys al Jardí del Túria, una proposta que es va aprovar als pressupostos participatius DecidimVLC. Els quatre banys, ubicats als trams IV, VI, VII i XVI, són de nova planta i el seu disseny integra el paisatge, la transparència dels elements i l’accessibilitat i ha comptat amb la participació del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València mitjançant un concurs d’idees.

El projecte guanyador del concurs, premiat amb 2.000 euros, va ser el presentat per les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer amb el nom d’Entre troncs. El projecte inclou un mòdul comú obert per dalt per facilitar la ventilació, amb cabines tancades individuals i envoltat per estrets pilars verticals que reforcen la seguretat dels usuaris. En el disseny s’han utilitzat materials sostenibles i antivandàlics, de fàcil manteniment i s’ha prioritzat l’accessibilitat de tots els usuaris. En total, s’han invertit 366.665 euros.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “els quatre nous lavabos són fruit dels pressupostos participatius i hem fet les obres durant els mesos de confinament”. El regidor ha destacat que “la seua posada en funcionament coincideix amb la reobertura de la resta dels jardins, que teníem tancats per precaució davant la pandèmia de la covid-19”. Campillo ha assegurat que “a partir d’ara, tots els banys municipals ubicats als jardins, llevat dels de Montfort i Benicalap, es troben plenament operatius i els veïns i veïnes que passegen pels jardins poden fer ús d’estes instal·lacions tan necessàries per a totes les persones”.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo