S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament destina 945.000 euros per a finançar projectes de Cooperació Internacional per al Desenvolupament

Maite Ibáñez: “continuem treballant junt amb les ONGD que duen a terme projectes de cooperació, amb l'objectiu d'ajudar les persones dels països que més ho necessiten”.

• En la convocatòria es consideren “prioritàries les intervencions dirigides a Palestina i al Poble Sahrauí

29/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la realització de projectes de cooperació internacional per al desenvolupament. La Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració destina 945.000 euros per a finançar les actuacions de les Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD) en matèria de cooperació internacional. La convocatòria està centrada en zones amb un alt grau de desigualtat on concorren situacions de major pobresa, o comunitats i pobles que pateixen violacions greus i generalitzades dels drets humans.

 

Les accions que es pretenen cofinançar han d'estar dirigides a promoure el desenvolupament humà en els sectors de l'educació, la salut, el habitatge, la formació, la defensa dels drets humans, la protecció del medi ambient, l’impuls de l'enfocament de gènere, el desenvolupament econòmic i les infraestructures bàsiques, com a mecanisme de lluita contra la pobresa i les seues causes estructurals. La línia de treball se centra en les actuacions que es duen a terme en els països del sud.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha destacat que des de l´Ajuntament de València “continuem atenent un any més la nostra responsabilitat amb el desenvolupament dels pobles més vulnerables”. “Som una ciutat compromesa amb el bé comú i, per això, continuem contribuint a crear des del local un món més just i equitatiu”, ha afirmat. L'objectiu d'esta convocatòria anual és contribuir a un major “enfortiment dels vincles entre la nostra ciutat i els països empobrits, i promoure la defensa dels drets humans i la promoció de la igualtat, l'impuls a processos de desenvolupament econòmic i social, i el reforç de les institucions públiques i del conjunt dels actors locals, amb la finalitat d'assegurar la provisió de servicis socials bàsics per a la ciutadania, com són l'educació, la salut, accés a l'aigua potable i sanejament bàsic, entre d’altres, així com la protecció i recuperació del medi ambient”.

Ibáñez ha explicat que en la convocatòria es consideren “prioritàries les intervencions dirigides a Palestina i al Poble Sahrauí, per ser territoris sobre els quals l´Ajuntament de València té aprovades declaracions institucionals de suport i cooperació tècnica directa”.

Les propostes presentades hauran de complir amb el que es disposa en les línies estratègiques establides en el marc del Pla Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, entre les quals es troba el d'orientar la política de cooperació cap a processos de desenvolupament al mig i llarg termini amb un enfocament basat en drets, així com el de fomentar la participació i la generació de xarxes ciutadanes per a la transformació social.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez