S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme revela l'autor del projecte finalista del concurs per a la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament

Sandra Gómez: “Amb este projecte, de la mà de Miguel del Rey, la nostra ciutat tindrà a la fi la seua gran plaça, més acollidora, activa, verda i inclusiva”

• El projecte guanyador és obra d'un equip coordinat per l'arquitecte Miguel del Rey

03/11/2022

Miguel del Rey és el coordinador de l'equip redactor del projecte Re-natura, guanyador del concurs d'idees per a la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament. Així ho ha anunciat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez. Els projectes que han participat en el concurs l'han fet de manera anònima i hui s'ha obert el sobre que ha revelat la identitat de l'autor del projecte guanyador. Es tracta de l'arquitecte i catedràtic universitari Miguel del Rey Aynat, autor de projectes com el Jardí de les Hespèrides, la rehabilitació de la Farinera del Grau i l'ampliació del Parc de Benicalap, entre altres.
 

El passat 19 d'octubre es va anunciar el projecte guanyador del concurs d'idees amb jurat per a reurbanitzar la plaça de l'Ajuntament. El projecte Re-natura proposa una plaça com a gran espai ambivalent, capaç d'albergar tota classe d'activitats. En ella cobraran protagonisme els edificis singulars de la plaça, com els de Correus, l'Ateneu, el Rialto o el mateix Ajuntament. A més, aposta per la renaturalització de l'àmbit alternant els espais més transitats amb uns altres més enjardinats i manté i actualitza la font existent perquè siga un element singular i identitari dins de la plaça.

L'autor d’este projecte, Re-natura, l'arquitecte Miguel del Rey Aynat, és autor d'altres destacats projectes de la nostra ciutat, com l'ampliació del Parc de Benicalap, la rehabilitació de la Farinera i de l'alqueria de Barrinto al parc de Marxalenes i la recuperació dunar i reordenació del front marítim de l'Albufera.

Arquitecte i catedràtic de Projectes Arquitectònics de la ETSAV fins a 2008, és fundador i director fins a 2008 del grup d'investigació “PAISAR-Paisatgisme i Arquitectura Rural” i col·laborador habitual en diferents màsters sobre restauració i paisatge. A més de la docència i la investigació, ha realitzat també projectes professionals pels quals ha rebut diferents premis, entre ells el Premi Europa Nostra per la restauració de l'Ajuntament de Morella (1997), un premi de l'Escola d'Arquitectura de València per projectes com La Fira d'Alacant (1991), i el premi d'arquitectura del COACV pel Jardí de les Hespèrides de València (2001). És autor a més de publicacions especialitzades en paisatge, com a “Arquitectura Rural Valenciana” i “Alqueries: Paisatges i arquitectura a l'Horta”.

“Miguel del Rey és un arquitecte conegut per tots els valencians, una persona de prestigi que s'encarregarà de reurbanitzar la plaça de l'Ajuntament. És sinònim de qualitat, de garantia i de seguretat, de saber que les coses es faran bé. La plaça de l'Ajuntament serà un gran projecte.”, ha assenyalat Sandra Gómez en donar a conéixer la identitat de l'equip responsable de la reurbanització.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Miguel del Rey