S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

AUMSA impulsa 180 vivendes de lloguer assequible

Es tracta de tres promocions al barri de la Malva-rosa i el sector de les Moreres

• El Pla de Vivenda d'AUMSA contempla 323 habitatges

26/07/2022

El Consell d’Administració d’AUMSA aprovarà demà les licitacions de les obres de dos edificis de 75 i 68 vivendes respectivament al barri de la Malva-rosa i la zona de les Moreres. A més, s’adjudicaran els treballs d’un altre edifici de 41 vivendes també al sector de les Moreres, perquè puguen començar en setembre.

 

Estes actuacions formen part del Pla de Vivenda d’AUMSA, que inclou un total de 323 vivendes repartides en deu promocions en diferents barris de la ciutat. D’estes, quatre ja estan en obres i, abans que acabe l’any, 218 estaran en obres o amb obra adjudicada. Segons ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, l’objectiu d’este pla és “ampliar el parc públic d’habitatges de la ciutat per atendre les necessitats habitacionals dels col·lectius amb dificultats per accedir al mercat immobiliari i millorar així la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

Així mateix, Gómez ha destacat que “es fomenten noves edificacions amb millores en matèria de qualitat constructiva i eficiència energètica” amb la implantació d’energies renovables”, i s’incorpora la perspectiva de gènere tant en el disseny dels immobles com en el de l’entorn. Igualment, suposa “despesa pública en inversió pública” i “generació d’ocupació” en el sector de la construcció, “que va patir molt en l’anterior crisi”.

L’edifici de nova planta que se situarà a l’avinguda dels Tarongers suma 75 vivendes, 75 places d’aparcament i 55 trasters. Es preveu una inversió de quasi 15 milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos. En la mateixa línia, el futur edifici del carrer d’Hortolanes, a l’àrea de les Moreres, acollirà 68 pisos distribuïts en 11 plantes, quatre locals comercials, 73 places d’aparcament i 20 trasters. La inversió prevista per a la seua construcció és de quasi 12 milions d'euros i el termini d’execució és de 22 mesos.

Igualment, AUMSA adjudicarà les obres d’un edifici de 41 vivendes, les obres del qual està previst que comencen en setembre. L'edifici, que s’executarà en un termini de 18 mesos, contempla dos locals comercials, 44 places d’aparcament i 41 trasters.

“Amb la construcció d’estes vivendes”, ha remarcat la vicealcaldessa, “volem donar més oportunitats a famílies que vulguen emancipar-se i que, pels preus del lloguer tinguen dificultats”. Sandra Gómez ha manifestat que “avancem cap a barris més inclusius i oberts, que prompte sumaran nous veïns i veïnes”.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez