S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament publica l’Anuari Estadístic de la Ciutat

S’oferixen 748 taules de dades, complementades amb 220 gràfics i 65 mapes

• L'anuari també s’edita en format de targeta de memòria USB

09/01/2022

L’Oficina Municipal d’Estadística ha publicat l’Anuari Estadístic de la Ciutat de València corresponent a l’any 2021, que també s’edita en format de targeta de memòria USB. A més, i com és habitual, tota la informació està disponible per a la ciutadania en el web municipal.

 

L’edició de l’Anuari Estadístic de 2021 és la que fa el número 37 d’esta publicació municipal. S’articula en 16 capítols temàtics i s’inclouen 748 taules de dades, complementades amb 220 gràfics i 65 mapes en els quals es reflectix gràficament tota la informació recollida. La memòria USB publicada conté, a més de l’última actualització de l’Anuari, diferents publicacions de l’Oficina d’Estadística Municipal.

L’Anuari recull les estadístiques actualitzades, en la major part dels casos, a 31 de desembre de 2020. L’any 2020 ha sigut el de major impacte de la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia, tant en els indicadors demogràfics, com sanitaris o econòmics. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat respecte a la informació estadística que “en este moment de recuperació econòmica post-covid-19 ha de ser una eina en la qual donar-nos suport com a societat per accelerar conjuntament una eixida sòlida i solidària a la crisi”.

Amb esta 37 edició de l’Anuari, la ciutat disposa ja de sèries estadístiques de més de tres dècades referides a un ampli nombre d’indicadors demogràfics i socioeconòmics. El conjunt de la producció està disponible en el portal web municipal per a una difusió major del conjunt de la producció estadística local. Ribó ha animat la ciutadania “a consultar-lo i fer-nos arribar tots els suggeriments necessaris per millorar-lo”.

Tal com ha explicat l’alcalde, “per a la ciutat de València i el govern municipal és essencial tindre disponibles estadístiques de qualitat i comparables, per a l’anàlisi i diagnòstic urbà, per al disseny de noves polítiques o per a l’avaluació de les polítiques implementades”.

Per part seua, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha subratllat que “ser capaços de generar i oferir informació de qualitat és responsabilitat del Departament d’Estadística i l’Ajuntament de València està compromés en l’impuls de la seua difusió com a bé públic”. Galiana ha reiterat l’agraïment expressat per l’alcalde a totes les entitats públiques i privades que han col·laborat amb l’aportació d’informació per a esta publicació.