Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó reclama el mateix tracte d'acolliment “per a totes les persones refugiades, vinguen d'on vinguen”

L'alcalde ha rebut hui representants de l'associació d'ajuda a dones afganeses “Afghan Women On The Run”, i a l'estudiant afganesa de periodisme a València Parwin Dawar

• Les persones afganeses continuen vivint una situació bèl·lica i social terrible

17/06/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat que totes les persones immigrants, “vinguen d'on vinguen” reben el mateix tracte per part de les autoritats competents, en este cas el Ministeri d’Exteriors, atés que es tracta d'una competència estatal. Ribó ha realitzat estes manifestacions després de la trobada que ha mantingut a l'Ajuntament amb una representació de l'associació d'ajuda a dones afganeses “Afghan Women On The Run”, i amb la jove afganesa Parwin Dawar, que estudia Periodisme a València.

 

L'alcalde s'ha compromés a “prestar tota l'ajuda des de l'Ajuntament, en la mesura que puguem, atés que este és un assumpte que depén sobretot del Govern estatal”. Precisament per això, Ribó ha volgut “enviar un missatge molt senzill i molt clar, però alhora molt seriós: totes les persones emigrants són iguals vinguen de la guerra que vinguen, no hi ha prioritat”.

Tal com ha defensat l'alcalde de València, “no es pot abandonar unes persones per a donar-li prioritat a unes altres. No podem oblidar les persones afganeses, que venen d'una situació bèl·lica i social terrible, perquè hi haja una altra guerra molt important a Europa”, ha argumentat. De fet, Ribó s'ha fet ressò de la situació de les persones acollides l'any 2018, quan van arribar a les costes valencianes a bord del vaixell “Aquarius”, “a les quals vam rebre amb molt d'afecte, però després eixe afecte no s'ha transmés a determinades instàncies del govern de l'Estat, que no els han donat els papers que hi correspon”.

L'estudiant Parwin Dawar ha agraït les paraules de l'alcalde, i ha assegurat que després de tants anys de guerra i del retorn del govern talibà, “la situació actual a l'Afganistan és molt dolenta. “Les dones no poden lluitar pels seus drets; no poden estudiar, ni treballar, ni eixir de casa; i els talibans les obliguen a vestir de determinada manera”. Dawar ha expressat la seua esperança que “el govern d'Espanya puga ajudar a la meua gent, a les dones, i a tots, perquè continuar vivint a l'Afganistan amb l'autoritat dels talibans, que no és humana, és molt difícil”. “Viure així no té sentit”, ha explicat la jove estudiant afganesa, qui ha conclòs demanant “per favor ajuda per a la meua gent”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Parwin Dawar