Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València continua liderant les afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms el mes de maig

La proporció de persones autònomes de València, pel que fa al total d'afiliacions, ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%

• La ciutat compta amb 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms

14/06/2022

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, la ciutat compta amb 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, “les millors dades del mes de maig dels últims 13 anys”. La proporció de persones autònomes de València pel que fa al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant a ciutats com Madrid o Barcelona.

 

“En l'última dècada trobem una tendència ascendent en parlar d'autònoms i autònomes a la nostra ciutat. Esta xifra ens reafirma com a ciutat emprenedora. Les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això els donem suport amb diversos programes i servicis com els que impulsem des de València Activa”, ha destacat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Respecte al nombre d'afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 412.047 el maig de 2022, “una xifra rècord dels mesos de maig des del 2010, que, a més, suposa un augment de 23.146 afiliacions, respecte maig de 2021”.

“El dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i el que portem de 2022 és més que notable i estes xifres són mostra de la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ús de les registrades prèviament a la pandèmia. Estes dades, juntament amb els d'atur i contractes registrats d'este mes de maig, demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València”, ha puntualitzat Bernabé.

Pel que respecta a la comparativa amb altres ciutats, València registra una de les taxes de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya des de l'inici de la pandèmia, la qual cosa indica que “estem responent millor a la dinamització del mercat laboral”. Així doncs, en relació a les dades registrades el febrer de 2020, València registra, amb un 5,8%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Barcelona (2,3%) i Madrid (3,9%, passant de 389.493 afiliacions a 412.047.

A més, és necessari recordar que la ciutat de València ha registrat el maig de 2022 la millor dada de contractacions indefinides de la seua història, en créixer en més d'un 1.116% el nombre de contractes d'este tipus des de maig de 2020. Segons les dades facilitades per Labora el mes de maig es van registrar 38.289 contractes, sent de tipus indefinit 15.783, això és, el 41,2% dels contractes signats al maig són indefinits.

“La radiografia és esta: el maig de 2020 només el 10% dels contractes era de tipus indefinit, mentre esta xifra ara supera el 40%. Es tracta de la millor xifra aconseguida quant a contractes de tipus indefinit des que es tenen registres. Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Amb tot, les dades mostren un increment del 19,3% dels contractes registrats indefinits respecte a abril d'enguany (2.551 contractes indefinits més). I el creixement en termes interanuals supera el 395,2% (12.596 contractes indefinits més).

D'altra banda, este mes de maig s'ha registrat un descens de l'atur de 13.622 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja nou mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora.

“Prenent com a referència el maig anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 1.476. A més, les dades també són lleugerament millors que els d'abril d'enguany (-673), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, ha remarcat la regidora Bernabé.

“La recuperació a València està anant més ràpidament que en altres ciutats, gràcies a l'esforç conjunt de persones treballadores, empreses i administració”, ha remarcat la regidora.