S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament adjudica els 139 nous arbres d'Orriols

Sergi Campillo també informa del subministrament d’altres 468 arbres “que permetran continuar amb l’arborització dels barris”

• Treballs per a la creació d’escocells i la plantació de nous exemplar arboris a Orriols

02/06/2023

L’Ajuntament ha impulsat hui larearborització d'Orriols, en adjudicar els treballs per a la creació d’escocells i la plantació de nous exemplars arboris als carrers de Pare Viñas, Sant Joan Bosco i Daroca amb un pressupost de 136.461,17 euros. Segons este acord, Orriols comptarà amb quasi 140 nous punts d'arbratge (139), “i l’Ajuntament donarà resposta a les propostes plantejades per les entitats veïnals i els col·lectius socials d’este barri”, tal com ha informat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana en funcions, Sergi Campillo, qui també ha donat compte de la licitació d’un contracte per a subministrament de 468 noves unitats d'arbres per a tota la ciutat.
 

Sergi Campillo ha recordat que la rearborització d’Orriols “va ser acordat amb els veïns i veïnes en les reunions periòdiques organitzades per a millorar les condicions del barri”, i ha destacat “la importància dels arbres per a la millora del paisatge urbà i de la salut de les persones”. “Són generadors d’oxigen i no sols reduïxen l'efecte d’illa de calor, sinó que amb la seua presència es dona bellesa al paisatge i augmenta la sensació de benestar del veïnat”, ha explicat.

“L'objectiu municipal -ha afegit- és afavorir la biodiversitat als carrers, continuar fent de València una ciutat sostenible i amable per a la ciutadania, al mateix temps que restaurar i mantindre la dignitat de tots els barris amb equipaments i dotacions de caràcter cultural, social o, com en este cas, mediambiental”.

Segons el projecte es plantaran exemplars arboris en escocells que s'instal·laran sobre la calçada i sobre la vorera, d’acord a les característiques de cada via. Quant a les espècies arbòries que es preveu plantar, s'ha optat per a intercalar exemplars de fulla perenne amb uns altres de fulla caduca amb l'objectiu que en els mesos d'hivern hi haja als carrers exemplars que disposen de fulles verdes, per a aconseguir una millora visual i més natural de l'entorn de manera permanent, a més de millorar la biodiversitat i proporcionar de refugi natural a tota la fauna útil.

D’altra banda, Sergi Campillo ha informat de la licitació del contracte per al subministrament de 468 arbres “que el nou equip de govern tindrà a la seua disposició per a plantar en escocells buits i continuar amb l’arborització dels barris”.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo