Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Fundació Esportiva Municipal celebra el seu 40 aniversari, envoltada per l'esport valencià

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat “un dels valors que València mostra al món amb més orgull: el de la pràctica esportiva, els hàbits saludables, la superació, la diversió i la formació de persones”

• La gala d'aniversari s'ha retransmés en streaming

22/10/2021

El Palau de Congressos ha acollit esta vesprada la celebració del 40 aniversari de la Fundació Esportiva Municipal, un acte presidit per l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha reunit el món de l'esport valencià, més un miler de participants, entre treballadores i treballadors, voluntariat, esportistes, clubs i nombroses entitats del sector. També s'ha commemorat el 10é aniversari de l'Oficina del Voluntariat Esportiu.

 

Han participat en la celebració la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, així com altres membres de l'equip de govern. Durant la seua intervenció, l'alcalde de València ha assegurat que es tracta de “un aniversari molt especial, no sols per la xifra redona, sinó també pel que significa, per la qual cosa simbolitza i per qui ho celebra: una entitat clau en un dels valors que València mostra al món amb més orgull, el de la pràctica esportiva, els hàbits saludables, la superació, la diversió i la formació de persones que sempre es marquen un repte a superar”.

“40 anys –ha afegit Ribó- són molt més que una vida per a un organisme autònom municipal que s'ha obert camí en les trajectòries vitals d'unes quantes generacions de valencians i valencianes, una gran part de la nostra societat actual, entre la qual ha dinamitzat l'esport com una alternativa vital per a socialitzar i créixer, per a gaudir i avançar”. L'alcalde ha destacat els reconeixements fets a la FDM, com ara el Premi Nacional de l'Esport, atorgat pel Consell Superior d'Esports dos vegades, els premis concedits per les federacions espanyoles de Natació, Hoquei, Beisbol i Softbol, o la valenciana de Tennis

“L'FDM ha sigut catalitzadora de l'esport a la nostra ciutat i la consecució d'eixe objectiu, 40 anys després, és més que evident”, ha afirmat Joan Ribó, qui ha assegurat que “per això, volem molt més: volem un futur amb una Fundació Esportiva Municipal que continue sent un referent per a tantíssima gent. Amb unes instal·lacions esportives cada vegada més nombroses i millors. Amb un programa esportiu cada vegada més extens i divers. Amb un suport cada vegada major per a continuar col·laborant amb associacions, clubs i federacions i amb cadascuna de les persones que en esta ciutat vulguen practicar esport. Si fins ara i durant els seus primers 40 anys de vida, gràcies a la Fundació Esportiva Municipal, la xifra de persones que practiquen esport a la nostra ciutat supera en tres punts la mitjana estatal segons el CIS, no tinc cap dubte que, a mitjà i llarg termini, eixa realitat serà cada vegada més contundent”.

Per part seua, la vicealcaldessa ha posat en valor la labor de la FDM per a “visibilitzar l'esport femení i per enfortir l'esport base, ja que d'este esforç –ha assenyalat- pot dependre que València tinga el dia de demà una altra Almudena Muñoz, or a Barcelona 92”. Igualment, ha destacat que l'esport és “un aparador internacional de primer ordre per a la nostra ciutat”. “Si València es coneix fins i tot en l'últim racó del planeta és, en moltes ocasions, pels nostres clubs esportius com el València, el Levante, el València Basket club i la Marató, tots ells Medalla d'Or de la ciutat”. Gómez ha avançat que en breu seran “una realitat els poliesportius de Sant Isidre i Nou Moles o el camp de futbol de Torrefiel, entre altres instal·lacions. Volem barris dinàmics i plens de vida i creiem que l'esport exerceix un paper fonamental en la sociabilización del veïnat dels barris”.

Finalment, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha destacat que “el camí recorregut ha sigut llarg i fructífer i la Fundació Esportiva Municipal és un organisme reconegut, consolidat i imprescindible en l'administració i la societat valenciana”. Bernabé s'ha dirigit a les treballadores i treballadors de la FDM, “els qui, amb esforç i bon fer, han aconseguit col·locar a la ciutat en l'avantguarda de l'esport nacional i internacional”. Així mateix, la regidora ha tingut paraules d'agraïment amb el voluntariat i amb “tota la família de l'esport valencià”, en referència a clubs, federacions, associacions i entitats. “Sou els millors companys d'equip possible, ho veniu demostrant durant 40 anys i en moments transcendentals com va ser l'elaboració del Pla Estratègic”, ha manifestat.

La gala de celebració ha començat amb una exhibició de taekwondo a càrrec del Club Esportiu LGTB+ Samarucs, i la projecció d'un vídeo sobre el present, el passat i el futur de la FDM, en el qual han aparegut personal de la Fundació, voluntariat, esportistes, clubs, periodistes i, fins i tot, alguns dels dirigents que van estar al comandament de la Fundació al llarg de la seua història. El moment més emotiu ha sigut la projecció d'un reportatge protagonitzat per treballadores i treballadors de la Fundació Esportiva Municipal, els qui han relatat les seues vivències com a part de la FDM i han repassat el creixement de l'entitat, des dels 80 fins a l'actualitat. En finalitzar, una treballadora i un treballador històrics, María Rosa Pallás i Carlos Rodríguez, han ocupat l'escenari per a rememorar, en directe, alguns dels moments viscuts al llarg de la seua trajectòria professional i rebre, en representació de tot el personal de l'organisme, les felicitacions per la seua labor en favor de l'esport valencià.

L'Oficina del Voluntariat Esportiu també ha tingut un paper protagonista en la gala amb un vídeo que ha recorregut, a través del testimoniatge de voluntàries i voluntaris, els seus deu anys de vida; i a continuació, han intervingut Juan Porcar i Esther Pérez, dos veterans del voluntariat esportiu. Durant la cerimònia també s'ha retut homenatge a Almudena Muñoz, medalla d'or en judo en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i treballadora de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de València.

La gala d'aniversari s'ha retransmés en streaming i ha pogut seguir-se en Twitter i Instagram a través les etiquetes #40AnysAmbTu i #EsportValència.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr