S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament finalitza la rehabilitació de la font dedicada al Marqués de Campo en el marc de l’Any Benlliure

• L'escultura de Benlliure es va erigir en 1843

01/12/2022

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha visitat la fi dels treballs de rehabilitació de l’emblemàtica font al Marqués de Campo, composta per cinc escultures de bronze, els pedestals i la base de pedra, un conjunt arquitectònic que s’ha rehabilitat per l’Ajuntament en el marc de l’Any Benlliure. La font es va dedicar al Marqués de Campo per les millores que va realitzar a la ciutat quan va ser alcalde de València. Es tracta d’una escultura que es va erigir l’any 1843, i la intervenció s’emmarca en les activitats i accions que desenvolupa l’Ajuntament per l’any dedicat a l’escultor Mariano Benlliure, autor d’esta obra. Hui s’han fet els últims retocs i demà ja estarà finalitzada la intervenció.
 

Per la singularitat del bé i per tractar-se d'elements escultòrics de gran valor artístic, les actuacions que per a la seua conservació s’han dut a terme per personal qualificat a l'àrea de la restauració i conservació de peces escultòriques d'este tipus, per la qual cosa s’ha comptat amb un equip extern especialitzat.

Els treballs han inclós la inspecció i observació directa de les escultures i l’anàlisi per establir els criteris d'intervenció, neteja de les escultures, tractaments de protecció de superfícies i acabats, reparació i reintegració de danys i revisió d'unions i fixacions de components i ancoratges. La intervenció ha tingut un cost de 42.290 euros.

La regidora Glòria Tello ha dit que “enguany, des de l’Ajuntament, estem immersos en l’any Benlliure i per això estem duent tota una sèrie d’accions que pretenen posar en valor la figura d’este gran artista. Recentment ja hem intervingut en l'escultura del pintor José Ribera, conegut com 'L'Espanyoleto', obra també de Mariano Benlliure, que es troba situada a la plaça del Poeta Llorente. L’hem rehabilitat i ara ha recuperat el seu aspecte i la seua esplendor original. A més, també hem donat el protagonisme que es mereixia al sarcòfag de Blasco Ibáñez, obra també de Benlliure i hem rehabilitat la tomba del mateix Benlliure en el cementeri del Cabanyal”.

La font s'erigeix sobre la base d'unes escalinates octogonals que envolten la base de la font. A les mateixes s'incrusten uns pedestals que formen una creu corbada, on es col·loquen les 5 escultures de bronze. Al centre, un pedestal de gran alçada on es troba instal·lada la figura del marquès de Camp amb el seu fill. Baix, sobre quatre pedestals, quatre estàtues simbolitzant les més destacades empreses industrials del famós valencià: el ferrocarril, representat per un home que es recolza en una roda de locomotora; la navegació, per una llevadora sobre un timó; el gas, per un jove portador d'un encenedor, i, al capdavant, la Caritat, conjunt format per una monja llegint a uns xiquets. Des de demà ja es pot observar de nou amb tot el seu esplendor.