Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La zona d'estacionament de residents en Russafa es posarà en marxa al setembre

L'Ajuntament ha obert ja el termini per a tramitar les autoritzacions

• La informació del tràmit està disponible en la pàgina web municipal

22/06/2022

Amb la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, s'ha iniciat el compte arrere per a la posada en marxa de la zona verda d'estacionament de residents en el barri de Russafa. Les persones que complisquen els requisits per a beneficiar-se d'esta zona d'aparcament poden sol·licitar ja el distintiu de resident.

 

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que “es tracta d'una actuació llargament reclamada pels veïns i veïnes del barri, i estos dos mesos previs a l'entrada en funcionament de la zona d'estacionament permetran als qui s'inscriguen ja mateix la possibilitat de poder usar-la des del primer dia, per la qual cosa és important no deixar per a l'últim dia la tramitació necessària per a donar-se d'alta”.

L'Ajuntament ha creat una web (http://www.ora-valencia.es/web/barri-de-russafa/) en la qual la ciutadania disposa de tota la informació i dels requisits per a ser beneficiari i donar-se d'alta. Durant els pròxims mesos es durà a terme una intensa campanya perquè cap persona beneficiària deixe de conéixer el funcionament i l'avantatge de registrar-se ja, evitant possibles esperes si sol·licita la tramitació amb la zona ja en marxa o en dates més pròximes a la seua entrada en funcionament, en la qual el nombre de sol·licituds serà major.

Requisits per a beneficiar-se de la zona d'aparcament

Les persones que sol·liciten l'acreditació hauran d'estar empadronades en algun dels carrers pertanyents al barri de Russafa. A més han d'acreditar ser titular del permís de circulació o persona conductora en un permís de circulació que figure a nom d'una persona jurídica. També ho podran sol·licitar les persones que consten com a conductores habituals en l'assegurança del vehicle.

A més, hauran d'estar al corrent en el pagament de taxes i impostos municipals i possibles sancions en matèria de trànsit, per infraccions comeses en les vies públiques del municipi de València i en les quals el domicili fiscal del vehicle infractor que consta en el registre corresponent de la Direcció General de Trànsit siga València.

La sol·licitud per a obtindre el distintiu de resident es pot realitzar en qualsevol moment i tindrà una vigència de 2 anys naturals, inclòs l'any en què se sol·licita i el següent fins al 31 de desembre.

A més de comptar amb el distintiu de resident (gratuït), les persones usuàries hauran d'abonar la taxa fiscal d'estacionament en alguna de les seues dues modalitats, mensual (7,18 €) o anual (86,20 €). El pagament de la taxa de resident anual o mensual ha d'efectuar-se a partir de setembre en règim d'autoliquidació, en qualsevol parquímetre de la ciutat, a través de les aplicacions de pagament per mòbil ElParking, Telpark o Easypark, o en les oficines d'atenció a la ciutadania, en C/Alginet, 3, on també s'accepta el pagament en efectiu.

El procediment en seu electrònica per a sol·licitar el distintiu de residents és el mateix que el que s'ha estat utilitzant fins ara per a Ciutat Vella: en la pàgina web de l'Ajuntament, accedint als tràmits municipals, en la secció de mobilitat, autorització de circulació i reserva (obtenció del distintiu de resident).