URBANISME ADJUDICA LES OBRES DE LA RENOVACIÓ DE LA PLAÇA DEL SAINETISTA ARNICHES

dilluns, 21 novembre, 2022

La Junta de Govern ha aprovat l'adjudicació de les obres de la plaça del Sainetista Arniches amb una inversió de 362.548,67 euros (IVA inclòs) i un termini estimat de les obres de quatre mesos. Este projecte, juntament amb les obres que ja s'estan duent a terme al carrer de la Democràcia modernitzaran este espai i resoldran el problema d'accessibilitat d'este àmbit, segons ha indicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Esta actuació respon a la necessitat d'adequació i modernització d'una plaça que, al costat de les obres ja en marxa al carrer de la Democràcia, completaran la reurbanització de tot l'àmbit i resoldran el greu problema d'accessibilitat en l’encreuament de la plaça amb el carrer de la Democràcia a causa del desnivell existent de vora dos metres i generarà un nou espai d'estada més amable per als veïns i veïnes del barri. “Amb la remodelació, la plaça del Sainetista Arniches es convertirà en el punt neuràlgic del barri, un xicotet pulmó verd per als vianants que donarà continuïtat i connectarà amb el Parc de Capçalera, a més de dignificar l'accés al Museu d'Història de la ciutat”, ha declarat Gómez.

El projecte proposa una alternativa inclusiva i accessible que millora la funcionalitat i l'ús de la plaça i que resol la barrera arquitectònica que limita la connexió del barri de Soternes amb Mislata i el Parc de Capçalera. Amb l'objectiu d'alliberar tota la superfície de la plaça, el trànsit rodat es desviarà cap al carrer de Cieza i permetrà en qualsevol cas l'accés a residents i vehicles d'emergències.

S’hi preveu augmentar considerablement la zona enjardinada de la plaça, ja que, a més de conservar l'arbratge existent, es disposaran noves bandes de parterres i jardins. El projecte inclou també l'ampliació dels escocells actuals, s’hi incorporarà nou arbratge així com vegetació entapissant i arbustiva en tota la plaça. D'altra banda, inclourà nou mobiliari, entre el qual destaquen les taules per afavorir l'estada en la zona. Tota la plaça estarà completament adaptada i serà accessible a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte, que té un pressupost de 362.548,67 euros (IVA inclòs), s'ha plantejat per a la nova convocatòria de fons europeus Next Generation juntament amb els projectes de remodelació urbana de Pérez Galdós i Giorgeta, els entorns dels mercats de Torrefiel i del Grau i les places de Santa Mònica i Favara. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Pavasal.

La futura actuació de renovació de la plaça del Sainetista Arniches forma part del projecte València Ciutat de Places, que té com a objectiu recuperar o millorar l'espai públic al servei de les persones. Des de 2015, l'àrea d'Urbanisme ha realitzat 18 obres de places diferents i disposa de 22 noves places en fase de projecte o execució d'obra, entre les quals este projecte. En total, València Ciutat de Places inclou de moment 40 places en 27 barris, que comporten la reurbanització de més de 271.000 metres quadrats d'espai públic.

Quant a les obres del carrer de la Democràcia, que connecten el carrer amb la plaça del Sainetista Arniches, ja són visibles les noves escales i rampes. Els recorreguts articulen la intervenció i faciliten la comunicació per als vianants entre els dos nivells de l'àmbit. En l'espai entre estes rampes i escales s’hi disposaran grans superfícies enjardinades amb nou arbratge, intercalades amb zones de graderia, que afavoriran l'estada.

Ir a Inicio