EL CARRIL BICI DE L'AVINGUDA DEL CID FINS A LA PLAÇA D'ESPANYA JA ESTÀ PLENAMENT OPERATIU

divendres, 25 novembre, 2022

Ja està plenament operatiu el carril bici que unix l'avinguda del Cid amb la plaça d'Espanya. El Servici de Mobilitat Sostenible ha donat per finalitzades les obres i ha habilitat la plena funcionalitat de l'eix ciclista entre l'avinguda de Tres Creus i la plaça d'Espanya a través de l'avinguda del Cid i els carrers de Sant Josep de Calassanç, Sant Francesc de Borja i Pintor Benedito. Es tracta d'un recorregut de de 2,1 quilòmetres de longitud que, junt amb el del carrer Sant Vicent Màrtir des de Marvá, donen continuïtat, en arribar a la plaça d'Espanya, al carril bici que connecta amb la plaça Sant Agustí i amb l'anell ciclista.

El procés de les obres ha permés anar obrint, des d'el mes d'octubre passat, alguns trams d'este recorregut, com el quilòmetre entre l'avinguda de Tres Creus i el carrer Julián Peña i, recentment, el tram entre el carrer Alberic i plaça d'Espanya. Amb els últims treballs que quedaven per ultimar en l'encreuament amb l'avinguda de Pérez Galdós, queda plenament operativa esta connexió ciclista amb la zona oest de la ciutat i, especialment, amb els barris de Tres Forques, Nou Moles, Patraix i Arrancapins.

El nou carril bidireccional circula per la via de servici de l'avinguda del Cid en direcció al centre urbà, i passa al lateral nord de la calçada a l'altura del carrer Totana. El repartiment viari a partir del carrer de Sant Josep de Calassanç és de dos carrils per al trànsit motoritzat, dos per a les bicicletes i vehicles de mobilitat personal -un per sentit-, i un més segregat per a l'ús exclusiu d'EMT i taxi.

Connexions amb la xarxa ciclista de la ciutat

El nou eix dona continuïtat, juntament amb el del carrer de Sant Vicent Màrtir des del carrer de Marvá, en arribar a la plaça d'Espanya, al carril bici que connecta amb la plaça Sant Agustí i amb l'anell ciclista. La posada en servici del nou equipament té especial importància sumada al projecte de 1.100 metres de carril bici que ja ha sigut tret a licitació, que connectarà Tres Creus amb la localitat de Xirivella, la qual cosa dotarà de carril bici a tota l'avinguda del Cid. Es tracta d'una de les artèries més importants de la ciutat, per la qual cosa la posada en servici d'esta nova infraestructura comporta un efecte immediat sobre la mobilitat sostenible de tota la ciutat.

Millores per als vianants

Tal com s'ha subratllat des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, el nou eix no sols permet una major vertebració de la ciutat mitjançant infraestructura ciclista, sinó que també comporta millores per als vianants significatives. De fet, els barris de Tres Forques, Nou Moles, Patraix i Arrancapins veuen millorada la seua permeabilitat en executar-se tres nous passos de vianants a l'altura del carrer d'Enguera, a l'altura del carrer d'Alberic i en la plaça del Bisbe Amigó. El pas de vianants de Pérez Galdós amb l'avinguda del Cid s'ha desplaçat per a evitar itineraris tortuosos i s'ha acurtat l'extensió del pas de vianants de Pintor Benedito amb la plaça d'Espanya i, per tant, el seu temps de pas alhora que es millora l'accessibilitat.

També s'ha recuperat espai per als vianants en baixar a calçada les connexions dels carrils bici del carrer Ontinyent amb Pérez Galdós i del carrer del Mestre Bellver amb l'avinguda del Cid. A més, s'ha comptat amb la col·laboració de l'ONCE per a adaptar i fer accessible tota l'actuació a totes les persones.

L'Ajuntament va adjudicar al Grup Bertolín SAU la construcció d'esta connexió ciclista per import de 814.997,76 euros (IVA inclòs), que ha sigut subvencionat en un 90% del seu pressupost inicial sense IVA pels fons europeus Next Generation.

 

Ir a Inicio