VALÈNCIA ACULL LA VI EDICIÓ D'EMERGENTS 2023 CENTRADA EN LA DIGITALITZACIÓ SOSTENIBLE

dilluns, 6 novembre, 2023
  • - El projecte Metaclima 2030 transformarà el barri de la Petxina en un metavers per a lluitar contra el canvi climàtic
  • - L'esdeveniment, organitzat per AECTA servirà de marc per a presentar aquest projecte en el qual han participat empreses sòcies de l'entitat
  • - Esta edició, que se celebrarà el pròxim 8 de novembre en Les Naus, comptarà amb persones tècniques, empresàries i consultores que abordaran la implicació entre digitalització i sostenibilitat per a l'optimització de recursos, eficiència i millores

València acollirà dimecres que ve, 8 de novembre, la VI edició del Congrés de Tecnologies Emergents per a Ecosistemes 4.0, que tindrà lloc en Les Naus. Enguany s'incideix en la implicació i relació de la digitalització amb la sostenibilitat per a l'optimització de recursos, eficiència i millores en les organitzacions, les empreses i la societat.

Emergents 2023, sota el títol “Digitalització i sostenibilitat”, ha sigut organitzat per l'Associació Empreses de Tecnologia, Consultoria i Innovació de la Comunitat Valenciana (AECTA) i té el suport de l'Ajuntament de València, Missions València 2030, Les Naus, València Activa i CIMPA PLM Services Espanya.

Esta edició compta amb més de 25 persones expertes en innovació, transformació digital, sostenibilitat i consultoria que abordaran, a través de ponències individuals i sis taules de debat, qüestions com la vinculació entre transformació tecnològica i sostenibilitat, humanització de la IA, ciberseguretat o bessons digitals com a catalitzadors de la sostenibilitat.

Paula Llobet, regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, ha explicat que “esdeveniments com aquest són imprescindibles per a entendre com la innovació i la sostenibilitat han d'anar de bracet. Des d'Europa han marcat el pas per a iniciar la transformació verda i digital, i a la ciutat de València estem treballant per a ser referents en eixos àmbits”.

A més, s'abordaran qüestions com la guerra híbrida, la sostenibilitat, l'impacte de les diferents normatives europees en el teixit empresarial de la Comunitat, els reptes que planteja la formació de tecnologies emergents per a assegurar un futur sostenible o les tecnologies per a processos eficients i sostenibles.

Projecte Metaclima 2030

En aquest marc, a més es donarà a conéixer el projecte Metaclima 2030 desenvolupat per diferents empreses sòcies d'AECTA. Este té l'objectiu de prototipar, en un espai virtual o metavers, el barri de la Petxina perquè veïnat, comerços, empreses, edificis públics i agents de l'ecosistema puguen abocar les dades de petjada de carboni, contaminació o reciclatge. I, d'aquesta manera, es puguen consultar, mitjançant informació real, els indicadors d'emissions per a veure com s'avança en el compliment del compromís de neutralitat climàtica, fixat per a l'any 2030.

En paraules de la presidenta d'AECTA, Nuria Lloret, “volem que el Congrés siga un espai en el qual es parle de com s'està innovant i com la tecnologia dona suport als processos d'innovació que produeixen millores, tant per a les organitzacions, les empreses i la societat com la sostenibilitat”.

“En una sola jornada les persones que acudisquen a la VI edició del Congrés de Tecnologies Emergents es podran portar una completa radiografia de qüestions que són molt importants per a la innovació de les companyies i la sostenibilitat d'una manera transversal”, explica Nuria Lloret.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment, València aborda aquest procés sota la Missió Climàtica València 2030, que unifica en una mateixa iniciativa i esforç les dues missions europees sobre el clima per a millorar el problema del canvi climàtic, alhora que es té en compte la cura de les persones davant els efectes i conseqüències de fenòmens meteorològics adversos.

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.

Ir a Inicio