L'AJUNTAMENT INCREMENTA EN 13 MILIONS L’APORTACIÓ A L'EMT, QUE APROVA UN PRESSUPOST DE PROP DE 152 MILIONS PER A 2024, EL MAJOR DE LA SEUA HISTORIA

dijous, 26 octubre, 2023
  • - També s'ha aprovat un altre capítol de 42,5 milions per a inversions de futur
  • - L'EMT mantindrà la rebaixa del 50% en els seus bitllets si el Govern Central prorroga les bonificacions al transport

El Consell d'Administració d'EMT València ha aprovat hui un pressupost de 151’8 milions per a l'any 2024, el major de la seua història. També s'ha aprovat una altra partida per a inversions durant el mateix any, de 42,5 milions, que permetrà a la companyia finalitzar els projectes europeus Next Generation i continuar avançant en la renovació de flota i electrificació de les cotxeres com a projectes rellevants. En total, 194 milions.

L'augment pressupostari ha sigut possible gràcies a l'increment de l'aportació inicial de l'Ajuntament, que passa de 76,4 milions en l'últim any del mandat anterior als 86,4 d'ara, més altres 3 per a accelerar el capítol d'inversions. “Una dotació amb la qual es pretén enfortir l'Empresa Municipal de Transports perquè continue creixent amb solvència i es convertisca en la màxima referència de la mobilitat pública i sostenible a València”, tal com ha explicat el president d'EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell.

Del pressupost de 151’8 milions per al funcionament habitual de la companyia, 86,4 milions procedixen, per tant, de l'Ajuntament. La resta, 48,9, són d'ingressos per usuaris, al que s'afigen altres 16,5 milions per altres ingressos com la publicitat.

“La nostra gran aposta és l'EMT, un servici que considerem indispensable, perquè continue desplaçant per la major part de la ciutat els nostres passatgers de la manera més eficaç i fluida possible. Per això incrementem l'aportació de l'Ajuntament, perquè volem complir com més prompte millor amb tots els nostres objectius”, ha afegit Carbonell.

El Consell d'Administració també ha aprovat les tarifes per a 2024, que es mantenen igual que l'any passat. Tot això, a l'espera que el govern central decidisca si prorroga les actuals bonificacions al sector del transport, la qual cosa abaratiria un 50% les tarifes, tal com ha vingut ocorrent durant els últims mesos, ha conclòs l'edil.

Ir a Inicio