EL PALAU DE CONGRESSOS TINDRÀ UN PRESSUPOST DE 6,8 MILIONS D'EUROS

dilluns, 23 octubre, 2023
  • La regidora Paula Llobet destaca que el Palau de Congressos, que en 2023 ha executat un volum 2,2 milions d'euros d'inversions, mantindrà el seu impuls inversor"
  • La principal inversió anirà destinada a millorar la sostenibilitat, digitalització i eficiència de les infraestructures
  • La previsió mostra una continuïtat en la tendència ascendent de l'activitat congressual i estima un increment del 5,45% respecte a 2023

El Palau de Congressos compta amb un pressupost de 6,8 milions d'euros (6.841.790 €) per a l'any 2024. Segons estos comptes, esta entitat municipal destinarà uns 500.000 euros a inversions, i a esta quantitat se li sumaran 1,8 milions d'euros de Fons Next Generation provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). D'esta manera, tal com ha informat la presidenta d'este centre congressual, la regidora Paula Llobet, “el Palau de Congressos, que en 2023 ha executat un volum 2,2 milions d'euros d'inversions, mantindrà el seu impuls inversor”.

“La principal partida anirà destinada a millorar la sostenibilitat, digitalització i eficiència de les infraestructures, contribuint d'esta manera a mantindre el seu posicionament en el sector”, ha destacat la regidora, després d'explicar que “les previsions per al pròxim exercici establixen els fonaments per a aconseguir que el Palau de Congressos continue sent un motor de desenvolupament econòmic i social per a València”.

“Concretament, la previsió mostra una continuïtat en la tendència ascendent de l'activitat congressual, que enguany superarà en un 12,7% la de l'any anterior, la qual cosa contribuirà al manteniment de la nostra ciutat com a destí destacat en el rànquing congressual internacional”.

Segons l'informe presentat hui en la reunió del Consell d'Administració d'esta entitat, “tot indica que en 2024 es continuarà amb esta tendència de creixement tan positiva, estimant-se en un 5,45% l'increment en l'activitat congressual respecte a 2023”. “Així mateix, les bones perspectives del pròxim exercici faran que la subvenció corrent sol·licitada es reduïsca un 57% respecte a la de l'any anterior, estimant-se un resultat comptable de 378.387 euros”, ha afegit Llobet.

Pel que respecta al Pla d'Actuacions 2024 presentat en la trobada, este es vertebra en quatre eixos. En primer lloc, la consolidació de la seu com a edifici sostenible gràcies a la minimització de l'impacte negatiu de la seua activitat i la generació d'un llegat positiu en el destí, en línia amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El segon eix posa el focus en la generació d'experiències en esdeveniments i les aliances amb empreses proveïdores estratègiques per a la creació de sinergies. En tercer lloc, la millora dels processos i la innovació a través de l'automatització de la informació i la implantació de plans de formació. Per part seua, el quart eix es fonamenta en l'excel·lència en la gestió a través de la creació d'un model intel·ligent (bessó digital) de l'edifici per a augmentar l'eficiència en la gestió de les instal·lacions, el desenvolupament del Pla de Mesures Antifrau o de sistemes que permeten una major traçabilitat en el control d'ingressos i despeses.

Ir a Inicio