URBANISME INICIA LES OBRES DE LA “SUPERILLA” D'ORRIOLS

dijous, 15 juny, 2023

Amb la instal·lació de les canalitzacions del Cicle Integral de l'Aigua, l'Ajuntament de València ha començat les obres de la “superilla” d'Orriols, la primera de la ciutat amb caràcter definitiu. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana en funcions, Sandra Gómez, ha visitat este matí l'espai on està previst desenvolupar esta actuació de millora urbana, acompanyada pels veïns i veïnes del barri, amb els qui també ha realitzat un recorregut pel PAI d'Agustín Lara i per la solució a l'anomenat “forat de la vergonya”, les obres del qual entren en la fase final. Gómez ha assegurat que la “superilla millorarà l'entorn del nucli històric del barri i permetrà disposar d'una gran zona per als vianants que augmentarà la qualitat de vida ciutadana”.

Les obres de la “superilla” compten amb un pressupost de 1,9 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos. El projecte, que compta amb finançament dels fons europeus Next Generation, abasta tot l'àmbit inclòs entre els carrers Pare Viñas, Duc de Mandas, Sant Vicente de Paül i Reig Genovés, i integrarà i connectarà alguns espais ja convertits en zona de vianants a l'entorn del nucli històric tradicional d'Orriols, el jardí de l'Ermita i el CEIP Bartolomé Cossío a través de la conversió en zona de vianants d'al voltant de 8.700 metres quadrats als carrers Agustín Lara, Pare Viñas, Arquitecte Rodríguez i Historiador Chabret.

Tal com ha recordat Gómez, esta actuació de recuperació d'espai públic “dona solució al greu problema d'accessibilitat que provoca el desnivell del carrer Arquitecte Rodríguez, mitjançant una sèrie de talussos vegetals, rampes i escales que permeten connectar els carrers Agustín Lara i Pare Viñas amb el nucli històric i el jardí”.

El PAI d'Agustín Lara

Gómez també ha destacat el bon ritme dels treballs del PAI d'Agustín Lara, que s'encaminen a la seua fase final, i ha assenyalat que ja es pot veure el canvi d'este espai. “Ja es pot veure com s'ha obert el carrer d'Agustín Lara i com s'ha connectat amb l'avinguda de la Constitució a través d'un gran parc per als veïns i veïnes”, ha explicat.

La vicealcaldessa i regidora en funcions ha recordat que esta intervenció ha millorat “indiscutiblement” la situació “que ha viscut el barri durant dècades amb l'existència de l'anomenat ‘forat de la vergonya”.

Els treballs, que van començar el mes de setembre passat, conclouran finals d'este mes, una vegada completada la instal·lació de les xarxes d'enllumenat, trànsit, electricitat, gas i aigua potable. En estos moments s'està executant la plantació d'espècies vegetals al jardí i ja s'ha instal·lat la zona de jocs. Així mateix, s'ha habilitat pràcticament la totalitat de les voreres i s'han delimitat les noves parcel·les residencials.
 

 

Ir a Inicio