L'AJUNTAMENT ADJUDICA LES OBRES DE REMODELACIÓ DEL JARDÍ DE DOCTOR LLUCH

dilluns, 5 juny, 2023

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha adjudicat este divendres, 2 de juny, l'execució de les obres de millora del jardí de Doctor Lluch, en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) del Barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, cofinançada amb fons regionals de la Unió Europea. La remodelació total del jardí té un pressupost de 618.098 € i recull les aportacions realitzades per les entitats veïnals.

La renovació completa del jardí de Doctor Lluch ha tingut en compte les opinions dels veïns i veïnes del barri del Cabanyal-Canyamelar i contempla la creació de nou zones diferenciades en els 17.390 metres quadrats que ocupa la superfície del jardí, així com la millora de tots els accessos i la incorporació de set noves escales al llarg de tot el perímetre del jardí. El projecte suposa l'última actuació en les zones verdes del barri del Cabanyal-Canyamelar, cofinançada amb els fons europeus destinats a projectes o Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), l'objectiu del qual és millorar la qualitat de vida de les ciutats d'una manera integrada i sostenible ambientalment.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana en funcions, Sergi Campillo, ha assenyalat que amb l'adjudicació de les obres “es finalitzen totes les actuacions als jardins del barri amb fons EDUSI. Ja hem reformat completament tres jardins i el de Doctor Lluch és el quart i últim. Es tracta de l'actuació més important del barri per la seua extensió i pressupost”. “Tindrà una zona verda de moltíssima qualitat, espai de socialització per als gossos, diverses àrees infantils, zona biosaludable per a persones majors, així com un lloc on fer activitats culturals i musicals al parc”, ha destacat Campillo. Precisament, per a dissenyar esta zona d'esdeveniments urbans s'ampliarà la plataforma de formigó existent en la zona nord del jardí, que es prolongarà mitjançant la instal·lació de bancs correguts de formigó dirigits cap a l'escenari en la part alta d'esta zona.

Les obres, dotades amb un pressupost de 618.098 euros, s'iniciaran en les pròximes setmanes, una vegada es formalitze el contracte amb l'empresa adjudicatària, Llevantina, Enginyeria i Construcció S.L., i tindran una duració de quasi quatre mesos, tal com va acordar este divendres, 2 de juny, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València.

Quant a la vegetació, es promourà la biodiversitat, mitjançant la plantació de diferents espècies arbustives de flor que permetrà identificar les diferents estacions de l'any en funció de la floració. Es posaran en servei dos fonts abeurador, una per a la zona nord i una altra per a la sud, i una tercera font en l'àrea de socialització canina.

Respecte a les zones infantils, es crearan dos zones de jocs diferenciades per edats. Una per als més xicotets (4 a 6 anys) en la part alta central de la zona nord i una altra per a xiquets i xiquetes de 7 a 12 anys. Cadascuna comptarà amb elements apropiats per a cada edat amb gronxadors i jocs inclusius.

El projecte de remodelació del jardí de Doctor Lluch inclou una zona de pícnic que envoltarà l'espai destinat a jocs infantils, una zona d'aventura a la cantonada sud, una àrea biosaludable per a majors i una altra de musculació, en la part més alta de la zona sud, la millor orejada per la brisa de la mar, que disposarà de cinc aparells de gimnàstica a l'aire lliure. Totes estes zones quedaran perfectament connectades.

 

 

Ir a Inicio