L'INICI DE LES OBRES DEL CENTRE DE DIA DEL CABANYAL ELEVA A 18,2 MILIONS LA INVERSIÓ DE L'ESTRATÈGIA EDUSI EN EL BARRI

divendres, 2 juny, 2023

L'inici de les obres de construcció del centre de dia del Cabanyal eleva a 18 milions d'euros la inversió en projectes amb finançament europeu ja adjudicats o que estan en marxa en el barri, en el marc de l'Estratègia EDUSI (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat). La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana en funcions, Sandra Gómez, ha visitat este dimecres les obres en marxa del nou centre, que suposen una inversió de quasi 2,2 milions d'euros.

El nou centre de dia per a persones majors es construix dins de l’illa delimitada pels carrers Francisco Eximenis, Llavador, Vidal de Canelles, i Poble Nou de la Mar. Es tracta d'una de les primeres illes que va ser expropiada en el seu moment per a escometre la prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez, i té una superfície total de 1.060 metres quadrats de sòl. El futur edifici tindrà dos altures, amb una planta baixa envidrada en la qual disposarà de quatre àrees: accés i administració, sales principals, menjador i banys geriàtrics. A més, s'ha previst un accés en un gran pati central amb envidrament, tendals i arbratge de fulla caduca, la qual cosa permetrà que tots els espais estiguen ventilats. Este espai inclourà també un hort que serà utilitzat amb finalitats terapèutics.

En la planta superior s'habilitaran zones privades per al personal i espai per a alguns servicis complementaris per a les persones usuàries, com a perruqueria i podologia, a més d'una terrassa transitable. L'accés principal estarà obert al carrer Poble Nou de la Mar, la reurbanització de la qual també està en marxa. Tal com ha explicat Sandra Gómez, l'execució del projecte tindrà un impacte mediambiental mínim, atés que s'ha previst que tinga una reduïda demanda energètica i que es puga aprofitar al màxim la llum natural.

L'obra va ser adjudicada per la Junta de Govern Local el mes de març passat a l'empresa URBAMED, amb un termini d'execució estimat de 12 mesos. En total tots els espais del centre sumen uns 1.000 metres quadrats de superfície útil, amb una capacitat per a 60 usuaris.

Quatre noves dotacions i reurbanització de 10 carrers

Tal com ha explicat Gómez, amb esta actuació s'eleva a 18,2 milions d'euros la inversió de l'estratègia EDUSI en obres ja adjudicades o en marxa en el barri, especialment en la zona de major degradació urbanística. En total, la iniciativa inclou la construcció de quatre dotacions públiques i la reurbanització de 10 carrers del barri:

Des d'el mes d'abril passat estan en marxa les obres de reurbanització de l’illa oest del barri (adjudicades el mes de març passat), és a dir, l'àrea delimitada pels carrers Serradora, Lluís Despuig, Martí Grajales i Sánchez Coello, situada darrere de l'estació de tren. Tal com ha explicat Sandra Gómez, “la reurbanització de tota esta zona del barri, junt amb els altres tres projectes pendents d'adjudicar, suposa una actuació representativa i simbòlica del model de ciutat que hem impulsat en els últims anys”.

També estan en marxa les obres de tres recorreguts per als vianants est-oest, adjudicades el passat mes de març i iniciades a l'abril, que milloraran l'accessibilitat i la mobilitat activa en el barri. Es tracta dels carrers del Compte d’Alaquàs i Don Vicent Guillot (Tio Bola), de Poble Nou de la Mar i de Vicent Gallart “Arxiprestre”.

Finalment, l'actuació en este àmbit urbà es completa amb les obres de reurbanització del costat oest del barri, a l'entorn del carrer de Serradora i l'estació de tren. L'actuació comprén el desviament de la calçada dels carrers Marí Blas de Lezo i Serradora en la seua intersecció amb l'avinguda de Blasco Ibáñez, així com la instal·lació del carril bici, millora del paviment de voreres, ampliació d'escocells, i millora global de l'accessibilitat.

   
Ir a Inicio