VALÈNCIA ES CONSOLIDA COM A REFERENT EUROPEU DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE EN LA TROBADA INTERNACIONAL DE BARCELONA

dilluns, 27 març, 2023

“València camina cap al futur amb l'objectiu de convertir-se en un municipi amb menys soroll, més transitable, segur i accessible”. Amb estes paraules el regidor de Mobilitat Sostenible, Giusseppe Grezzi, ha resumit hui a Barcelona “la voluntat política i ciutadana que han impulsat canvis en la capital del Túria, que s'adapta a les situacions adverses amb reformes que aposten per la reducció de la velocitat dels vehicles o la racionalització de l'espai públic de la ciutat”.

El regidor Giuseppe Grezzi participa estos dies en el congrés internacional que ha reunit a Barcelona a representants de quinze ciutats europees “que aposten per un model urbà saludable i sostenible”. I en la jornada del Internacional Superblock Congress de hui ha signat un manifest “a favor d'un espai públic verd i transitat on la gent local siga la prioritat”.

Giusseppe Grezzi ha compartit experiències amb els seus homòlegs de París, Londres, Copenhaguen, Berlín, Milà, Viena, Brussel·les, Rotterdam, Vitòria-Gasteiz, Gant, Ljubljana i Lodz. “Es tracta –ha explicat- de ciutats resilients que se superen, sobreposen i promouen mesures per a lluitar contra, per exemple, el canvi climàtic”. “L'exemple de València –ha continuat- s'inspira en ciutats com estes que volen recuperar l'espai públic per a les persones, deixant el cotxe en últim lloc”.

“Des de 2015 hem iniciat un pla reformista que aborda qüestions capitals per a recuperar espais de qualitat en els barris, en els quals volem caminar, jugar, estar, i generar economia local”, ha afirmat l'edil, qui també ha al·ludit als projectes d'urbanisme tàctic desenvolupats a València que, hui dia, compta amb una extensa xarxa de carrils bici, protegits, segurs i bidireccionals; 150.000 metres quadrats de places convertides en zona de vianants; i entorns escolars més segurs”.

Ir a Inicio